Universitats no té intenció d'anul·lar l'examen d'Economia de la selectivitat
"Si hi ha alguna pregunta que ningú ha sabut resoldre, aquesta no puntuarà per a la nota final", diu l'organització
La iniciativa per reclamar que es declari nul·la la totalitat de la prova suma més de 2.700 firmes de suport
La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, ha assegurat aquest dimecres que si, una vegada corregida la prova d'Economia de l'Empresa, es comprova que “hi ha una pregunta que ningú ha pogut resoldre o que hi ha hagut en un alt percentatge d'error, aquest exercici no puntuarà”. Jou ha tranquil·litzat d'aquesta manera els estudiants que dimarts van fer l'examen i que van considerar excessivament difícil. Els joves han iniciat fins i tot campanyes en xarxes socials per exigir l'anul·lació de la prova.
Jou no ha fet una valoració, en una entrevista a Catalunya Ràdio, de la dificultat de l'examen però sí que ha explicat que aquest el prepara una persona de l'àmbit universitari especialista en la matèria i que, una vegada preparat, el revisen altres professors de batxillerat i universitats, que introdueixen, si ho creuen convenient, els seus propis comentaris. “Una vegada es realitzen totes aquestes revisions prèvies del model de d'examen, els mateixos professors el fan, i és, acabat aquest procés, quan es dóna definitivament per bo", ha detallat la secretària del CIC.
INDIGNACIÓ ESTUDIANTIL
La prova d'Economia de l'Empresa de la selectivitat va causar dimarts indignació entre nombrosos estudiants, que asseguren que algunes de les preguntes plantejades no havien sigut tractades durant el curs escolar. Els comentaris a les xarxes socials sobre la dificultat de l'examen van arribar fins i tot a obrir una petició al portal Change.org per demanar la seva anul·lació, que en les primeres 24 hores ha sumat 2.700 firmes de suport.
Notícies relacionadesA més de la prova d'Economia també ha causat sorpresa el de Química per la seva dificultat, especialment en els enunciats.
PLATÓ I L'INICI DE LA GUERRA CIVIL
Menys conflictes està plantejant als estudiants la segona jornada dels exàmens, aquest dimecres, en què, a primera hora, han hagut de truar entre Història o Història de la Filosofia. En la primera, el protagonisme l'han tingut la repressió franquista a Catalunya, la II República i l'inici de la guerra civil, mentre que en la segona les opcions han rondat entre Plató i la seva 'República' i Locke.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Segons l'Idescat Sant Just Desvern torna a ser el municipi amb més renda per càpita, per davant de Matadepera i Tiana
- Perspectives El Govern manté en el 2,6% el creixement del 2025 malgrat la incertesa pels aranzels
- Criança El pediatre Carlos González, sobre l'exposició dels nens a les pantalles: "Fins a aquesta edat, res"
- Energia El Govern central exigeix per a aquesta mateixa tarda a REE i totes les elèctriques totes les dades sobre l'apagada
- Educació superior Creix més del 50% el nombre d’universitaris que han de compaginar estudis i treball en només tres anys