relleu en una fundació d'ajuda als joves

La reina Sofia cedeix a Letizia la presidència d'honor de la FAD

El nomenament es formalitzarà en una reunió del patronat al mes de desembre

L'actual Reina agafa amb «entusiasme» les regnes de la fundació contra la drogoaddicció

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

La reina Sofia va cedir ahir a Letizia el testimoni de la presidència d'honor de la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), que ha ocupat 29 anys, una responsabilitat que l'actual Reina va assegurar assumir «amb entusiasme» i ganes d'aconseguir la mateixa implicació que la seva predecessora, informa Efe.

Totes dues van presidir una reunió al palau de la Zarzuela de la comissió de mitjans de comunicació d'aquesta entitat, a què van assistir representants dels principals mitjans espanyols, inclòs el Grup Zeta. Al final de la trobada, dedicada a estudiar la revisió de les estratègies per afrontar el problema del consum de drogues arran de la situació mundial de les toxicomanies, Sofia va aprofitar per acomiadar-se i donar el relleu a l'actual Reina.

DES DEL 1986 / En la seva al·locució, Sofia va agrair la tasca i l'esforç a tots els que han treballat per a la FAD des de la seva fundació, el 1986, en benefici de joves i adolescents. I va animar tots aquells que integren actualment la fundació a continuar amb la seva tasca «amb la mateixa il·lusió» de fa tres dècades, quan es va posar en marxa a iniciativa del general Manuel Gutiérrez Mellado.

Per la seva part, la reina Letizia va destacar que acceptava «amb molt entusiasme» la nova responsabilitat i va expressar el seu desig d'arribar al mateix grau d'implicació assolit per la reina Sofia durant aquests gairebé 30 anys.

Notícies relacionades

El director tècnic de la FAD, Eugenio Megías, es va encarregar d'una exposició sobre l'abast del consum de drogues en el marc d'un món globalitzat, en què va fer notar com la societat no percep aquest fenomen com un problema real.La FAD, presidida per José Ángel Sánchez Asiaín, té com a missió principal la prevenció del consum d'estupefaents i altres substàncies que impedeixin el desenvolupament personal i social dels adolescents.

Encara que Sofia i Letizia van escenificar ahir el relleu en la presidència d'honor, el nomenament de la Reina actual no es formalitzarà fins a una reunió del seu patronat al desembre. La reina Letizia ja ha assumit la presidència honorífica d'altres organitzacions, com Unicef a Espanya, Creu Roja Espanyola o el Reial Patronat de Discapacitat, que desenvolupava la reina Sofia fins a l'abdicació de Joan Carles.