IX Premi Delta Literari

Maite Moreno, de Sant Boi, guanyadora d'un concurs de literatura feminista

El guardó pretén visibilitzar i reconèixer públicament el paper de les dones en la creació literària

Ajuntaments com Sant Boi, Gavà, Esplugues o Viladecans participen en la iniciativa

santboi

santboi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La novel·la 'S'ha acabat', de l'autora Maite Moreno, de Sant Boi de Llobregat, ha guanyat el IX Premi Delta Literari que organitzen conjuntament 13 municipis del Baix Llobregat, entre els quals hi ha Sant Boi, Gavà, Esplugues o Viladecans. "Les filles de l'anarquista', d'Anna Boluda, ha sigut l'obra finalista d'aquesta edició.

L'acte d'entrega dels guardons va tenir lloc el dia 1 de desembre al Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts, en un acte públic durant el qual la guanyadora i la finalista van llegir fragments de les seves obres.

Aquest concurs biennal, que es va posar en marxa l'any 2000, té com a objectiu contribuir a visibilitzar i reconèixer públicament el paper de les dones en la creació literària i donar difusió a les seves obres promovent la igualtat d'oportunitats.

Ajuntaments participants

El jurat del premi d'aquesta edició estava format, entre d'altres, per les escriptores Isabel-Clara Simó i Mercè Anguera i per dues guanyadores d'edicions anteriors del premi, Isabel Prescolí (2003) i Carme Via (2016).

Els municipis participants han sigut Abrera, Begues, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Pallejà, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans.

Notícies relacionades

L'anterior edició del certamen es va celebrar a Sant Boi, que és un dels municipis fundadors de la iniciativa.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Dones Feminisme