Jutjats

Confirmen l'arxivament de la causa contra el propietari de les clíniques dentals Funnydent

La magistrada responsable del cas considera que tot i que va existir una "pèssima gestió empresarial" no es va produir cap "delicte penal"

El tancament d'una desena de centres va afectar pacients de Sabadell, Mataró i Madrid

Pancartes de protesta a la clínica Funnydent de Mataró.

Pancartes de protesta a la clínica Funnydent de Mataró.

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Navalcarnero a Madrid ha desestimat els recursos interposats per diversos afectats contra l'arxivament del cas de les clíniques dentals Funnydent, en entendre que no va existir cap delicte d'estafa per part de l'únic administrador dels negocis, Cristòbal López.

En un auto, la jutgessa responsable del cas confirma la sentència del 22 de febrer i rebutja les peticions de diverses parts personades en el conflicte de continuar la causa penal. La magistrada considera que de les diligències practicades es desprèn que va existir una “pèssima gestió empresarial” per part de l'investigat, però no hi veu “indicis de delicte penal”.

La justícia entén que López no va dissenyar el negoci per estafar ni va cobrar anticipadament els diners dels tractaments de milers de pacients per lucrar-se i fugir, sinó que va gastar malament els beneficis, no va saber gestionar el negoci i, finalment, ell també es va arruïnar. “La gestió personalista del negoci, els acords amb financeres i el descontrol sobre el volum de despeses ha provocat una situació enormement perjudicial per a tots els afectats, però també per a l'investigat, el patrimoni del qual es trobava vinculat al seu grup empresarial”, indica l'auto.

En aquest sentit, el jutjat considera que la resolució de l'arxivament és “ajustada a dret” perquè “no hi ha indicis de delicte penal”. En aquesta línia apunta que dels informes policials i de la Tresoreria General de la Seguretat Social es “desprèn l'existència d'una pèssima gestió empresarial per part de l'investigat.

Notícies relacionades

Ara els afectats poden presentar un recurs d'apel·lació davant de l'Audiència Provincial. Aquest cas va implicar la presentació de 2.481 denúncies per part de perjudicats, que van declarar un perjudici econòmic proper als 10 milions d'euros. Així mateix, va suposar el tancament d'una desena de clíniques a Madrid, Sabadell i Mataró el gener del 2016. En total, van resultar afectats uns 3.000 pacients i empleats.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Empreses