Les discapacitats motrius, les més comunes a Rubí

L'Ajuntament encarrega un diagnòstic per avaluar la població discapacitada en el marc del Pla d'atenció integral

El 5,4 % dels habitants de la ciutat catalana tenen un certificat de discapacitat

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RUBÍ

El 5,4% de la població de Rubí, 4.079 persones, tenen un certificat de discapacitat. D'aquestes, 2.659 són persones d'entre 0 i 64 anys que estan afectades per alguna discapacitat. 

Així ho certifica el diagnòstic de la població amb discapacitat que la Diputació de Barcelona ha elaborat a Rubí en el marc del Pla d'atenció integral a aquest col·lectiu que està elaborant l'Ajuntament de Rubí. 

DISCAPACITATS MOTRIUS

Del total de persones amb discapacitat, 2.659 són persones d'entre 0 i 64 anys que estan afectades per alguna discapacitat. Segons la tipologia, en primer lloc se situen les discapacitats motrius, seguides de les derivades d'una malaltia mental i de les diversitats intel·lectuals.

Hi ha un 14% que presenten dificultats de mobilitat i un 11% que tenen necessitat de suport d'una tercera persona. Pel que fa a l'àmbit de Salut Mental, durant l'any 2015 es van atendre 20.765 visites en conjunt als dos centres de Salut Mental infantil-juvenil i d'adults de què disposa Rubí.

"VISIÓ MÉS ÀMPLIA"

Durant la presentació de l'estudi, l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, va destacar "el compromís, la responsabilitat i l'acompanyament en matèria de diversitat funcional, qüestió per la qual s'està apostant a Rubí". Martínez també va assegurar que "la infància amb necessitats especials ha sigut, és i seguirà sent una prioritat per al Govern local".

Per la seva banda, Yolanda Moragues, representant de la Diputació de Barcelona, ha manifestat la "satisfacció pel treball realitzat fins al moment i la possibilitat que, gràcies a aquest diagnòstic sobre la discapacitat a Rubí, es pugui tenir una visió més àmplia de les demandes detectades i els recursos de què es disposa, per així poder detectar quines són les prioritats en relació amb els resultats de l'estudi".

ACTUACIONS REALITZADES

Notícies relacionades

Per la seva banda, Montserrat Martínez, autora del diagnòstic, va tancar la seva exposició posant de manifest algunes de les actuacions realitzades fins al moment, com l'elaboració del Pla de diversitat funcional, la creació de l'Oficina d'atenció a la diversitat funcional, el projecte de reforma de la Font del Ferro, l'elaboració del Catàleg de Serveis i el Programa de formació i inserció laboral iniciat per orientar sobre les necessitats formatives de les persones amb diversitat intel·lectual.

Més notícies de Rubí