ELECCIONS

Cotxe i cangur gratis per garantir el vot independentista

Un grup creat a Telegram ofereix assistència desinteressada per facilitar la votació el 21-D

xoxe

xoxe

1
Es llegeix en minuts

La participació serà una de les claus de les eleccions del 21 de desembre a Catalunya. Amb la finalitat d'aconseguir augmentar el nombre de votants, un nou grup independentista denominat Road to Vote ofereix de forma gratuïta serveis com trasllats en cotxe i cangurs per facilitar l'exercici del dret al vot durant la jornada del 21-D.

A través de l'aplicació de missatgeria Telegram, unes 1.500 persones s'han subscrit al nou grup Road to Vote, que s'ha marcat com a objectiu "ajudar a tots aquells que no tinguin mitjans per moure's" per anar a votar. El grup parteix de l'experiència en l'organització de la logística per al trasllat col·laboratiu de milers de persones per participar en la manifestació independentista que es va celebrar a Brussel·les el dia 7 de desembre

Consells de seguretat

Notícies relacionades

Amb el lema "Ni un vot menys" i la imatge d'un Seat 600 groc, els promotors del grup conviden a qui necessiti transport, acompanyant o cangur per anar a votar el 21 de desembre a demanar ajuda de les persones voluntàries en la comunitat creada a Telegram.

"Ofereixo cotxe per acompanyar a votar i tornar a casa a Lleida i rodalies tot el dia (fins a 4 places", és un dels últims missatges que es poden llegir en el grup Road to Vote. Els administradors de la comunitat expliquen als seus membres els consells per oferir i demanar ajuda, que inclouen tancar els tractes a través de converses en privat per evitar donar dades personals en públic "per la vostra seguretat". Els 1.500 membres han anat creant subgrups per comarques per ser més operatius.