L'ANC qualifica d'"atemptat" que el Govern no pugui comprar urnes

Sànchez revela que hi ha més de 50.000 inscrits i 1.000 autocars confirmats per a la Diada d'aquest any

fcasals38632651 anc170527134258

fcasals38632651 anc170527134258 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El president de l'ANCJordi Sànchez, ha assegurat aquest dimecres que el fet que "el Govern no pugui comprar urnes i que la Guàrdia Civil persegueixi empresaris és un atemptat", i ha defensat que "la força de l'Estat és intentar fer por" mentre que la seva és "saber que són milers de persones".

En una entrevista a RAC-1, Sànchez ha insistit que "és molt difícil parar una demanda democràtica" com la que reivindiquen, i ha avisat els partits contraris a la independència que "l'abstenció no pot ser un refugi".

El líder de l'ANC ha assenyalat que la seva campanya pel 'sí' serà "molt viva i molt de carrer", i ha revelat que més de 50.000 persones ja s'han inscrit per participar en l'acte que les entitats sobiranistes han convocat a Barcelona per la Diada de l'11 de setembre, i que ja s'han mobilitzat 1.000 autocars.

Sànchez ha destacat que aspiren que la participació sigui multitudinària i es "desbordi" Barcelona de la manera més cívica possible, i ha assegurat que la xifra d'inscrits demostra que la Diada d'aquest any serà "un dia històric", tenint en compte que quedaran poques setmanes per a la celebració del referèndum anunciat per a l'1 d'octubre. També ha ofert alguns detalls de l'acte: a les 17.14 hores (hora simbòlica per als sobiranistes) es començaran a desplegar unes grans lones i hi haurà un "esclat de color" al centre de la ciutat.

Confiança "infinita" en el Govern

Sobre el referèndum anunciat, ha destacat que té una confiança "infinita" que el Govern i el Parlament faran els tràmits necessaris perquè la llei que ha de permetre aquesta votació s'aprovi abans de l'11 de setembre. En la mateixa línia s'ha expressat el president d'ÒmniumJordi Cuixart, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha matisat que la llei de transitorietat també s'ha de tramitar abans de la consulta. El diputat de la CUP Benet Salellas va assegurar en una entrevista d'Europa Press que la seva formació estaria disposada a tramitar-la en solitari si Junts pel Sí no l'aprova abans de l'1-O.

Notícies relacionades

De totes maneres, ni Sànchez ni Cuixart dubten que hi haurà unitat entre els partits sobiranistesal voltant de l'1-O malgrat les diferències ideològiques de les dues formacions: "Encara que Anna Gabriel i Santi Vila discrepin en temes concrets, tenen capacitat de coincidit en un comú denominador", ha apuntat el líder de l'ANC.

En relació amb l'operatiu del referèndum, ha dit que "hi haurà cens, urnes i meses electorals", encara que ha considerat que no hi ha garanties per poder posar en pràctica el vot per correu amb normalitat.