Junqueras: "Entre Millet i Mas, jo prefereixo creure Mas"

El vicepresident del Govern qualifica de "terrible" la confessió de l'expresident del Palau, però assegura que no li toca a ell jutjar-la

Oriol Junqueras i Artur Mas, als passadissos del Parlament el mes d’abril passat.

Oriol Junqueras i Artur Mas, als passadissos del Parlament el mes d’abril passat. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / BARCELONA

Ja queda molt lluny aquell temps en què els dirigents d'ERC atacaven durament CDC pels escàndols de corrupció. Ara, malgrat la cascada d'indicis sobre les suposades comissions del 3% que cobraven els convergents d'empresaris de la construcció a canvi d'obra pública o de la confessió de Fèlix Millet en el judici del 'cas Palau' sobre el desviament de fons al partit, els republicans prefereixen posar-se de perfil.

"[Entre Millet i Artur Mas], jo prefereixo creure el president Mas", ha manifestat el vicepresident del Govern i líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, en una entrevista a RAC-1 quan li han preguntat per les declaracions de l'expresident en què negava els escàndols que esquitxen Convergència i posant la mà al foc per l'exconseller Germà Gordó i l'extresorer Daniel Osàcar. "El que voldria és que no hagués passat res, per tant si no ha passat res ho celebraré molt", ha remarcat Junqueras.

Notícies relacionades

El vicepresident s'ha parapetat rere l'argument que són qüestions que han de resoldre els tribunals -"per això hi ha jutges que decidiran", "no em toca a mi jutjar a ningú", ha dit, molest, en diverses ocasions-, encara que ha concedit que de la mateixa manera que és "terrible una sentència que condemna per fer cas a la gent", en al·lusió a la sentència contra Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel procés participatiu del 9-N, ho és que la corrupció estigui "tan aparentment generalitzada" tenint en compte les informacions que gairebé diàriament informen d'aquests escàndols.

"NOSALTRES NO"

No obstant, Junqueras ha volgut marcar distàncies amb els seus socis exconvergents (rebatejats amb les sigles del PDECat), amb què comparteixen el Govern i grup parlamentari, al rebutjar les afirmacions que tots els partits estan afectats per pràctiques de finançament irregular o estan endeutats. "Nosaltres no", ha remarcat. "Tant de bo ningú hi estigui implicat, jo estaré encantat. Estic absolutament convençut que la immensa majoria de la gent està neta", ha dit.