CORRUPCIÓ.CAT

El TSJC suggereix al jutge del 'cas 3%' que interrogui Gordó

L'alt tribunal català recorda al magistrat del Vendrell que l'exconseller podria declarar de forma voluntària

La llei permet aquesta possibilitat, com ja va passar en el cas de Francesc Homs en la causa del 9-N

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suggerir al gener al jutge del Vendrell que investiga el ‘cas 3%’ de presumpte pagament de comissions a Convergència Democràtica (CDC) que si considera que el diputat del PDECat i exconseller de Justícia Germà Gordó pot haver comès un delicte, la llei li permet oferir-li la possibilitat d'exercir el seu dret de defensa, compareixent en la causa i, fins i tot, declarant voluntàriament, tal com recull la llei d'enjudiciament criminal.

Fonts jurídiques han assegurat a aquest diari que el magistrat s'està plantejant aquesta possibilitat, mentre que la Fiscalia Anticorrupció aposta per presentar un nou informe al jutge del Vendrell (encara no ho han fet) i que aquest remeti al TSJC la part de les diligències judicials que afecten l'extitular de Justícia. Tant la fiscalia com la Guàrdia Civil consideren que GordóGuàrdia Civil  presumptament va intermediar en l'adjudicació de determinades obres públiques que estan sota sospita pel suposat pagament de comissions al partit per part de diverses constructores. L'exconseller sempre ha negat la comissió de qualsevol il·legalitat.

REGISTRES D'OFICINES I VIVENDES

Notícies relacionades

La resolució del TSJC que suggereix al jutge del Vendrell que podria donar l'oportunitat de declarar a Gordó de forma voluntària (així ho va fer el TSJC amb Francesc Homs en el procés per la consulta del 9-N abans de remetre'l al Tribunal Suprem) rebutjava les peticions dels fiscals que es registrés l'oficina del diputat al Parlament, així com les seves vivendes.

Així mateix, l'alt tribunal va acordar tornar l'assumpte al jutjat del Vendrell al considerar que “no pertoca” l'obertura d'un procediment legal contra Gordó, per trobar inconcrecions en l'escrit remès pel jutge. Al mateix temps, rebutjava acordar la realització dels registres que es van plantejar com una “mesura prospectiva i genèrica, que afectava injustificadament tots els domicilis particulars i professionals” del polític.