DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Rajoy no veu necessitat de millorar les lleis per afavorir la igualtat

Tardà retreu al president a la sessió de control del Govern el "franquisme sociològic" que encara hi ha a Espanya

El president presumeix que és el 8 de març amb més dones treballant de la història

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El Dia Internacional de la Dona ha sigut un dels protagonistes en la sessió de control al Govern al Congrés. Coincidint amb el 8 de març, diversos diputats han interpel·lat l'Executiu sobre alguns dels problemes que pateix la meitat de la població. El diputat d'ERC Joan Tardà ha recordat, per exemple, que Espanya és el segon Estat de la UE amb un índex més alt d'atur femení, entre altres problemes que li han fet retreure al president que no hagi sigut capaç "d'enterrar el franquisme sociològic" que, segons la seva opinió, encara persisteix al país. 

Mariano Rajoy, que ha començat la seva intervenció condemnant la violència masclista -"l'exponent més cruel de la falta d'igualtat", ha dit-, ha retret al republicà que aprofiti "qualsevol oportunitat" per criticar el Govern, "sense aportar ni una idea més que la queixa permanent". Tot i així, l'ha convidat a fer propostes, encara que, al seu parer, les lleis ja són prou "bones" a Espanya. "El problema fonamental no és de lleis", ha sentenciat.

Notícies relacionades

Així mateix, el líder del PP ha considerat que "queden coses per fer", però ha presumit que el país està fent "passos en la bona direcció" i, com a exemple, ha afirmat que aquest 8 de març és el dia internacional en què més dones treballen a Espanya de la història. "És una gran notícia que ens ha d'animar a perseverar", ha assenyalat. 

Tardà, per contra, sí que ha considerat que "hi ha un problema de lleis", i ha posat com a exemple que el fet que els dos pares no disfrutin del mateix permís després del naixement d'un fill carrega les dones amb la tasca de cuidar-los i les castiga, en moltes ocasions, a tenir feines "precàries", cosa que significa "una feminització més gran de la pobresa". El diputat català també ha recordat un problema que considera "vergonyós": que en la línia successòria a la Corona a la Constitució encara avui prevalgui la preeminència de l'home.