Només el PSC presenta candidats al TC

PP, C's i CSQP desisteixen davant el previsible veto dels independentistes

fcasals24332917 barcelona 26 11 2013  mut de la comissi   d estudi del dret 161008131917

fcasals24332917 barcelona 26 11 2013 mut de la comissi d estudi del dret 161008131917

1
Es llegeix en minuts

La desafecció és un instrument molt més barat que la desobediència. Potser per això, la majoria independentista del Parlament, és a dir, Junts pel Sí i la CUP, han avisat, els primers de manera explícitament i els anticapitalistes veladament, a la resta de grups que cap candidat a ocupar plaça al Tribunal Constitucional (TC) –cosa que ha de dirimir el Senat però la Cambra catalana pot aportar-hi candidats– tirarà endavant perquè hi votaran en contra. És per aquesta raó que només el PSC ha llançat dos noms, mentre que Ciutadans, el PP Catalunya Sí que es Pot han desistit de fer-ho.

Notícies relacionades

Els socialistes catalans han proposat, en concret, el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona (UB) Xavier Arbós i el Magistrat Especialista en l’Ordre Social a la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Félix Vicente Azón.

El Senat haurà d’elegir entre tots els candidats quatre nous membres del tribunal en els càrrecs que queden vacants perquè expira el seu mandat i la Cambra alta demana als parlaments autonòmics que enviïn les seves candidatures per a dues d’elles.