La gestora del PSOE recalca que abans de celebrar el congrés s'ha de definir el nou projecte

Mario Jiménez anuncia que el "procés de reflexió" s'obrirà "al conjunt de la societat" per intentar guanyar militants

1
Es llegeix en minuts

La gestora del PSOE no té intenció de celebrar aviat el congrés federal del partit, una vegada passat el tràngol de facilitar la investidura de Mariano Rajoy i evitat les temudes terceres eleccions. El portaveu de la gestora, Mario Jiménez, ha insistit aquest dimecres en el missatge que l'actual direcció s'ha encarregat de divulgar en les últimes setmanes: el congrés per elegir el nou secretari general no tindrà lloc fins que el partit no hagi fet una "profunda reflexió" i hagi definit el seu nou projecte polític. De fet, segons fonts socialistes, se sospesa que no se celebri abans d'entrada la primavera, com a mínim.

Jiménez ha explicat, en declaracions a la COPE, que "no és aconsellable" convocar ja el conclave, com reclama el dimitit Pedro SánchezPedro Sánchez. Segons ell, això només provocaria que s'aprofundís en "la divisió" interna que viu el PSOE. "El procés de reflexió és prioritari al de les persones", ha afegit, abans de remarcar la necessitat de "definir un nou projecte de socialisme, de centreesquerra per a Espanya, i una nova oferta política i un projecte de país" per tornar a ser un partit de govern i no limitar-se a "intentar liderar l'esquerra".

Així mateix, el portaveu de la gestora i persona de confiança de Susana Díaz, ha anunciat que el citat procés de reflexió s'obrirà "al conjunt de la societat" amb l'objectiu d'intentar tornar a "reenganxar" militants desencantats i atraure'n de nous.

NOVA RELACIÓ AMB EL PSC

Notícies relacionades

D'altra banda, Jiménez ha reiterat que és necessari revisar la relació entre el PSOE i el PSC i ha considerat que no s'entén que els socialistes catalans trenquessin la disciplina de vot marcada pel comitè federal i segons la qual s'haurien haver abstingut, i no votat en contra com van fer, en la segona votació d'investidura de Rajoy.

No obstant, el dirigent andalús ha negat que hi hagi voluntat de trencar l'aliança entre els dos partits. "Hem de parlar molt, amb tranquil·litat i sense traumes", ha afegit.