La Junta de Portaveus del Parlament avala l'audició del CD de La Camarga

La Mesa ratificarà probablement demà la seva decisió inicial de permetre que la 'comissió Pujol' escolti la gravació a porta tancada

1
Es llegeix en minuts

La Junta de Portaveus del Parlament ha avalat aquest dijous la decisió de la Mesa d'autoritzar l'audició del CD que conté la gravació de La Camarga, després de desestimar la petició del PPC perquè aquesta mesura fos reconsiderada.

La Junta de Portaveus ha mantingut aquest migdia una reunió extraordinària per pronunciar-se precisament sobre aquesta qüestió. Tots els grups excepte el PPC han avalat la decisió inicial de la Mesa d'escoltar a porta tancada la gravació entre la líder popular, Alicia Sánchez-Camacho, i l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola María Victoria Álvarez, durant una trobada al restaurant La Camarga de Barcelona.

La Mesa va autoritzar els diputats de la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció, més coneguda com a 'comissió Pujol', a escoltar la gravació aportada al seu dia pel primogènit de l'expresident, però en una sessió a porta tancada. Una vegada "escoltat" el criteri majoritari de la Junta de Portaveus, la Mesa es tornarà a reunir aquest divendres al matí per ratificar, molt probablement, la seva decisió inicial, que passarà a ser llavors definitiva.

Notícies relacionades

El president de la citada comissió d'investigació, el diputat de la CUP David Fernández, ha indicat que com que la sessió d'aquest divendres ha sigut suspesa a causa dels tres dies de dol oficial per la catàstrofe aèria als Alps francesos, l'audició de La Camarga es podria fer o bé dilluns que ve o després de Setmana Santa.

El portaveu del grup del PPC, Enric Millo, ha lamentat la decisió de la Junta de Portaveus després d'advertir que la gravació aportada per Jordi Pujol Ferrussola "no té per què ser l'autèntica, ja que per internet en corren diverses de diferents". El PPC, ha explicat Millo, el que vol és que el Parlament sol·liciti poder escoltar l'única versió oficial de la gravació aportada per l'agència de detectius Método 3 que està dipositada al jutjat penal número 21 de Barcelona.

Temes:

Espionatge