IDEES

Recuperació de llibres

1
Es llegeix en minuts
fcasals36403874 onbarcelona  invierno manos de la mujer libro de lectura por161124171523

fcasals36403874 onbarcelona invierno manos de la mujer libro de lectura por161124171523 / Alexander Raths

Article 561. Cada setmana vaig a rehabilitació i el que em crida més l’atenció és què llegeix la gent durant els 45 minuts que ha d’estar fent corrents o magnetoteràpia. Molts llegeixen el telèfon mòbil i alguns llegeixen llibres.

Un home que deu tenir uns 70 anys i que em va dir que fa un any que ve a recuperar-se de l’espatlla esquerra em va explicar que ell només llegeix llibres prestats; diu que en els llibres prestats hi ha part de l’essència de l’anterior que el va llegir.

Amb les setmanes hem agafat més confiança i l’altre dia va decidir què és exactament aquesta essència de què em parlava… Val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer llocMindhunter, creada per Joe Penhall. Té un regust a Hannibal Lecter aquesta interessant sèrie sobre buscadors de motius en les ments assassines.

Segon llocCarver Country, escrit per Raymond Carver i Olivier Cohen (Anagrama). Sensacional biografia en forma de projecte fotogràfic sobre el mestre dels contes curts i la vinculació de cada un dels seus temes en la seva vida quotidiana.

Primera posicióScore: compositores de Oscar, dirigit per Matt Schrader. Un bellíssim documental sobre l’art de compondre bandes sonores. Disfrutes aprenent on neix cada cançó i com troben la seva inspiració musical.

Un company de recuperació només llegeix llibres prestats. I d'una manera molt especial

Notícies relacionades

I l’essència de què em parlava és el subratllat. El que l’entusiasma de debò no és llegir els llibres, mai els llegeix sencers. Em va relatar: «Trobo algú amb qui  tinc afinitat. Li demano que em deixi els seus llibres subratllats i llegeixo només aquelles parts. El que a un altre li va semblar interessant, el que va necessitar subratllar, i així entro al seu cap i absorbeixo part de la seva forma de pensar».

L’altre dia em vaig adonar que cada dia llegeix un llibre diferent, va només a les parts subratllades amb un llapis i somriu sempre. Crec que no es vol curar del colze, perquè així pot recuperar llibres ferits. Li subratllaré el meu llibre preferit. ¡Bon diumenge!