MIRADOR

Metges exsurfistes

No hi ha cap dubte que els viatges en tren són un imant per als articles

1
Es llegeix en minuts
mario biondi 011jpg--1340900-

mario biondi 011jpg--1340900-

Article 541. Sempre que vaig en tren, apareix un tema per escriure l’article. L’altre dia a l’AVE Barcelona-Madrid un nen de 8 anys li va preguntar a la seva mare si la pel·lícula que projectarien durant el trajecte era la de l’«exsurfista». Al final va resultar que parlava de 'L’exorcista'. No hi ha dubte que el nen havia rebatejat la pel·lícula amb un nom molt graciós.

I al tren de tornada Madrid-Barcelona, es va sentir pels altaveus  una hostessa que preguntava si hi havia algun metge a bord. Sonava desesperada i recordava aquell to de les pel·lícules. Al cap de mitja hora, li vaig preguntar si n’havien trobat algun i em va explicar que… Gairebé que us ho explico després del millor de la setmana.

Tercer lloc. 'Handful of soul', de Mario Biondi. Un disc de jazz ple d’excel·lents composicions que t’aporten respostes musicals a preguntes ­quotidianes. 

Segon lloc. 'Sorolla en el paraíso' (Museu Sorolla de Madrid). Una exposició fascinant per descobrir el Joaquín Sorolla adolescent i l’home que hi havia al darrere dels quadros. Un increïble 'making of' de les seves pintures mítiques.

Primera posició. Ludovico Einaudi (Festival Jardins de Pedralbes). Un magnífic concert que a cada peça et renova l’esperit i et fa estar millor amb el món i amb tu mateix. Personalitat i creativitat a l’uníson.

I l’hostessa em va explicar que havien acudit a la seva crida 12 metges. També em va relatar que, sempre que hi havia algun incident i demanaven un doctor per megafonia, n’apareixien una mitjana de cinc. Fins i tot un dia van sol·licitar una llevadora per a un part i n’hi havia dues al tren.

Notícies relacionades

M’imagino que es devien posar d’acord aquesta dotzena de metges per decidir qui atenia finalment el malalt. L’home del seient del costat va intervenir i va dir que a partir d’ara, quan tingués una malaltia lleu, ja no aniria al metge de capçalera, sinó a l’hostessa de l’AVE perquè n’hi busqués un. Va afirmar: «Deu ser brutal ser atès sense cues, poder triar metge i a 300 per hora».

No hi ha cap dubte que els viatges en tren són un imant per als articles. ¡Bon diumenge!