Hamilton aconsegueix la 'pole' a Malàisia amb nova ajuda de Ferrari

Una avaria al cotxe de Vettel, rival del britànic en la lluita pel títol, i un error de Raikkonen faciliten les coses al campió anglès

zentauroepp40351477 zsn031  sepang  malaysia   30 09 2017   british formula one 170930135723

zentauroepp40351477 zsn031 sepang malaysia 30 09 2017 british formula one 170930135723 / DIEGO AZUBEL

3
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Els pronòstics meteorològics anuncien pluja per a la carrera de demà. I Sebastian Vettel s'hi agafa per intentar la remuntada des de l'última posició després d'una avaria al motor durant la classificació. El separaran 18 cotxes del seu gran rival al títol, Lewis Hamilton, autor de la 'pole' número 70 de la seva carrera, la cinquena en aquest traçat de Sepang que s'acomiada del calendari del Mundial de F-1. Fernando Alonso va colar el seu McLaren-Honda a la Q-3, mentre que Carlos Sainz només va poder portar el Toro Rosso a la catorzena posició.

Pintava malament, fatal, per a Mercedes. “Ha sigut un divendres horrible”, reconeixia el seu cap Toto Wolff. Els Ferrari gairebé havien sigut un segon més ràpids, mentre les fletxes de plata es perdien en reglatges erronis. El Mercedes va millorar l'endemà, però els cotxes de Maranello van ser igualment més ràpids en la tercera sessió de lliures, just quan el motor de Sebastian Vettel va mostrar problemes. El seu equip va aconseguir substituir el propulsor en dues hores, un temps rècord. Vettel va poder sortir en l'últim instant a la classificació, però va tornar a detectar problemes al turbo. “No és una situació ideal, però el cotxe és molt ràpid, i encara que surto últim, puc remuntar moltes posicions”, va dir l'alemany pensant en les dues llarguíssimes rectes de Sepang.

L'avaria de Vettel va alegrar el dia a Hamilton, que ja comptava amb un mal cap de setmana en què perdria punts davant el seu gran rival al títol. “No sabíem com sortiria, no sabíem què passaria en la classificació, però els enginyers han fet una gran feina i el cotxe va millorar respecte a divendres”, va explicar l'anglès, líder del mundial. L'altra alegria del dia l'hi va donar Kimi Raikkonen al cometre un error a l'últim revolt de la volta que va entregar la 'pole' en safata al pilot de Mercedes que, no obstant, sap que segueix sense tenir el cotxe més ràpid. “Serà una carrera molt dura davant Kimi i els Red Bull”, avança. “Quan estàs tan a prop de la 'pole' és una decepció no aconseguir-la. No va ser una volta perfecta” -va reconèixer Raikkonen-, “però el cotxe va molt bé. Surto en primera línia i podem fer un bon resultat”.

Notícies relacionades

Just darrere de Hamilton i Raikkonen sortiran els dos Red Bull, 15 dies després que el xoc triple entre els dos Ferrari i Max Verstappen deixés camí lliure per a la victòria de Hamilton. “Si hi ha un sandvitx espero que jo no estigui al mig com a Singapur”, va dir amb humor Verstappen el dia del seu 20 aniversari. “És una gran classificació per a nosaltres, és una gran celebració per al meu aniversari”.

L'accident entre els Ferrari i el Red Bull a Singapur també es va emportar Fernando Alonso quan era tercer en la que era la seva única oportunitat en tres anys per fer un podi. La pluja era el seu millor aliat llavors i ho podria tornar a ser dues setmanes després a Malàisia. “Hem entrat pels pèls a la Q-2 i la Q-3. Demà ens haurem de defensar dels que venen darrere, i la pluja pot ser el nostre millor aliat. El ritme de carrera és pitjor que Renault, Hass o Williams, i serà complicat estar en els punts si la carrera és en sec”, avança el bicampió del món. Cinc llocs més enrere arrencarà Carlos Sainz. “És la posició en què ens hem mogut durant tot el cap de setmana, així que és el màxim a què podíem aspirar”, va reconèixer el madrileny, que, com Alonso, necessita una carrera una mica esbojarrada per arribar als punts.