Hamilton lluita per endarrerir la conquista del títol de Rosberg

El campió de Mercedes aconsegueix la seva 10a 'pole' de l'any davant del seu company

jcarmengol36089423 mexico city  mexico   october 29  nico rosberg of germany an161029220402

jcarmengol36089423 mexico city mexico october 29 nico rosberg of germany an161029220402 / Mark Thompson

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va dir fa uns dies que quan el seu company, l’alemany Nico Rosberg, conquistés el seu primer títol mundial ho acceptaria com un home. És a dir, que es resignaria, coneixedor que serà un digne campió, recordant, potser, que el fill del campió Keke Rosberg ha guanyat, fins ara, nou grans premis per set del britànic. Però, això sí, Hamilton també va dir que no llançaria mai la tovallola.

I ahir va complir, una altra vegada, amb el seu anunci, aconseguint la seva desena pole position de l’any després d’Austràlia, Bahrain, Barcelona, el Canadà, Àustria, Anglaterra, Itàlia, Malàisia i els EUA, de manera que amplia l’avantatge sobre Rosberg, que va conquistar les seves vuit poles a la Xina, Rússia, Europa, Hongria, Alemanya, Bèlgica, Singapur i el Japó. I, a més a més, el més important de cara al gran premi d’avui, Hamilton va dominar amb mà ferma els assajos i, fins i tot, va veure com Rosberg patia, i molt, per provocar, en l’últim segon, l’alegria dels seus caps al situar-se en segona posició de la graella, a 0.254 segons de Hamilton, que és molt.

LLUITA SAINZ-ALONSO

Notícies relacionades

És evident que Rosberg, que en té prou de ser segon darrere de Hamilton en els tres grans premis que encara falten per conquistar el seu primer títol mundial, sap que els que li poden complicar aquesta conquista que persegueix des de fa anys, són els poderosos Red Bull-Renault de l’holandès Max Verstappen i l’australià Daniel Ricciardo, que s’han classificat tercer i quart, un altre cop, davant dels tristos Ferrari de Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel, que ni tan sols van ser cinquè i sisè, ja que el cinquè va ser Nico Hulkenbnerg.

Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari) arrencarà des de la 10a, cosa que, segons ell, «té molt de mèrit, té un mèrit enorme, ja que tenim el cotxe sense evolucionar des de l’estiu, així que estic molt, molt, content». I el bicampió Fernando Alonso (McLaren-Honda) sortirà 11è. «Ha sigut una tasca quirúrgica buscar l’11a posició», va indicar l’asturià, que va reconèixer que «és molt millor ser 11 que 10 per poder triar pneumàtic. Segur que tornaré a lluitar amb Carlos i serà bonic un altre cop».