La guanyadora de Masterchef Junior, Paula Alòs, serà la imatge del 'Collits a casa' de Mataró

Aquesta marca té com a objectiu donar a conèixer els productes de proximitat del Maresme i, sobretot, promocionar els mercats de Mataró

Amb la finalitat de donar a conèixer als ciutadans que poden adquirir les fruites, verdures i llegums de temporada, s'organitzen activitats com visites al camp o demostracions de cuina

Paula, la nena de Mataró de 10 anys que va aconseguir la victòria a Masterchef Junior 4.

Paula, la nena de Mataró de 10 anys que va aconseguir la victòria a Masterchef Junior 4. / TVE

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MATARÓ

La guanyadora de Masterchef Junior, Paula Alòs, serà la imatge del 'Collits a casa' 2017 de Mataró. La marca 'Collits a casa' identifica els agricultors de la comarca del Maresme que venen els seus productes als mercats de Mataró.

Aquesta marca es va constituir l'any 2011 i actualment acull 35 productors. Té com a objectiu donar a conèixer els productes de proximitat del Maresme i, sobretot, promocionar els mercats de Mataró (Cerdanyola, Cirera Molins, l'Escorxador, plaça Gran i plaça de Cuba) com a referents comarcals en qualitat i producte fresc de proximitat. Els productors que s'han adherit a aquesta marca s'identifiquen amb el distintiu 'Collits a casa'.

Amb la finalitat de donar a conèixer als ciutadans que poden adquirir les fruites, verdures i llegums de temporada cultivades 'a casa', s'organitzen activitats com les visites al camp i les demostracions de cuina.

VISITES I DEMOSTRACIONS

Per acostar aquestes explotacions agràries al consumidor, 'Collits a casa' organitza visites guiades, durant les quals el públic consumidor pot convertir-se en agricultor durant un parell d'hores i conèixer de la veu dels mateixos productors quines són les fruites i verdures de temporada, les seves qualitats i les diferents formes de cultiu. També es fa una petita degustació de producte de temporada. 

Els mateixos agricultors cedeixen els seus productes per a les demostracions de cuina que es fan a l'Espai e-Àgora del mercat de la plaça de Cuba, en les quals els restauradors preparen receptes en directe amb els productes de proximitat. La primera 'demo' serà de cuina de Festa Major amb el Restaurant el Nou-Cents Cents i tindrà lloc aquest dissabte, 22 de juliol, a les 11 h. 

  

La guanyadora del concurs Masterchef Junior de TVE, la mataronina Paula Alòs, serà l'encarregada d'oferir la segona 'demo'. La jove, protagonista i prescriptora del "Collits a casa" d'aquest any, oferirà un taller de cuina júnior en el qual es reivindicaran els productes de proximitat. La sessió tindrà lloc el dissabte 23 de setembre a les 11 h i per participar-hi és necessari inscriure's prèviament.

SIS ANYS DE L'EXPERIÈNCIA

En cada edició del 'Collits a casa' s'ha volgut incidir en diferents aspectes. Així doncs, la primera edició es va basar amb la identificació dels productors de Mataró, el seu entorn i definició de la marca, i la segona va posar en relleu quatre aliments que es cultiven a Mataró i l'entorn.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la tercera va voler potenciar el producte de proximitat posat a la taula; la quarta va destacar l'estacionalitat d'aquests productes i la cinquena edició es va basar a potenciar els productes collits "a casa" amb un concurs fotogràfic.

Més notícies de Mataró