LA SORT A CATALUNYA

El loter que volia ser Robin Hood

L'administració de La Bruixa de Drap de Barcelona reparteix sis dècims del segon premi

"El meu somni era que guanyés gent humil, d'aquí ve el nom", explica el propietari del negoci

Celebració del segon premi a l’administració 299 de Barcelona, a la plaça Molina. / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquí es troben el carrer de Balmes i la Via Augusta. Una parada de Ferrocarrils, una sabateria, diversos bars, forns, un banc, restaurants. Al fons, la casa dels Maragall. I l'administració de loteria número 299, regentada des de fa 15 anys per Emilio García. Ha entregat sis dècims del segon premi, el 4356. Un total de 750.000 euros que el loter espera que hagin anat a parar a la butxaca "d'algú que realment ho necessiti". 

D'aquí ve el nom del negoci: La Bruixa de Drap. Ell no ho diu, però l'elecció té molt a veure amb l'administració de Sort, la Bruixa d'Or mundialment famosa per la quantitat de premis que ha repartit en la seva història. I pel seu propietari, un home que ha aixecat un petit imperi. Al Pallars és d'or, sinònim d'opulència. Aquí, Emilio va voler que la sev bruixa vestís draps. "Perquè la loteria li ha de tocar a qui de veritat la mereix, a qui de veritat li fa falta". No sap qui han sigut els premiats perquè les butlletes es van vendre per finestreta. Si hagués sigut una empresa, diu, ja podria donar alguna pista. 

GAIREBÉ AL PODI 

Emilio, que fa uns quants anys ja va vendre un cinquè premi, es va quedar amb el negoci a principis de segle. És enginyer de Telecomunicacions i les circumstàncies de la vida el van portar a fer un gir a la seva trajectòria professional. Però no va perdre l'ambició. "Jo vull ser la primera administració de loteria de Barcelona". Sona a bogeria, però els números diuen que ja és la quarta en vendes de loteria de Nadal, per darrere d'UrquinaonaValdés (Rambla) i El Gato Negro (Pelai). És la quarta gràcies a la quantitat d'empreses que li encarreguen números. I a la venda per internet. 

Lázaro és un octogenari del barri que cada dia compra a La Bruixa de Drap. Regentava una botiga de bacallà en una plaça pròxima. La va tancar ja fa 20 anys. "Luis del Olmo era client meu", presumeix. "Ara ja no queda ni una sola de les botigues de sempre, tot són bars i forns". Explica que en el local que avui alberga l'administració d'Emilio hi havia una pastisseria que es deia Gregori, que ocupava també l'establiment del costat. "Tenien molt bon gènere". Aquest veterà veí de Sant Gervasi felicita el loter i entra per recollir la seva Bononolto i la seva Primitiva. No juga a la loteria de Nadal. També li agraden "els cecs". En una ocasió es va emportar 35.000 euros. Ahir, no obstant, va anar a l'aeroport a buscar el seu fill. Havia de fer temps i va fer una excepció: va comprar un dècim acabat en tres, com el Gordo madrileny, així que alguna cosa s'endurà.

SANT MARTÍ I RAMBLA

Notícies relacionades

Emilio no sembla gaire eufòric. "Sóc més de pair les coses, de disfrutar-les a poc a poc". Sí que ho estan les cinc persones que treballen en el negoci i que llueixen una samarreta en la qual s'informa que aquí s'ha venut un segon premi. Curiós com repartir milions i no quedar-se ni un sol euro genera tanta il·lusió. 

El cinquè premi, molt repartit, també ha deixat pessics en les administracions barcelonines de Concili de Trento i Rambla. A la resta de Catalunya, ha esquitxat les següents localitats: l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues, Sant Boi, Abrera, Sabadell, Viladecans, Castelldefels, Sant Pere de Ribes, Calafell, Falset, Salou, Vinyals i els Arcs, Vic, Olot, Platja d’Aro, Vilobí d’Onyar i Portbou.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.