El Congrés dels EUA acorda reobrir el Govern després d'estar tres dies tancat

La cambra alta es disposa a votar una resolució pressupostària que servirà per finançar el sector públic fins al 8 de febrer

 

  / AP

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

El tancament del Govern federal dels Estats Units té les hores comptades. El Congrés es disposa a aprovar en els pròxims minuts una llei per estendre el finançament del sector públic fins al 8 de febrer, i això permetrà que les institucions tornin a operar amb normalitat després de dos dies i mig de tancament parcial.

Notícies relacionades

L'acord de mínims, acceptat pels demòcrates, deixa els assumptes més espinosos de la negociació fora de la resolució, però servirà per desbloquejar els fons que mantenien lligades de mans les institucions. Centenars de milers de treballadors públics s'han hagut de quedar aquest dilluns a casa sense saber quan els pagaran o quan es podrien reincorporar a la feina. 

Absolució per als 'dreamers'

El líder de la minoria demòcrata al Senat, Chuck Schumer, ha assegurat que el seu partit recolzarà la resolució per reobrir el Govern a canvi d'un compromís perquè el Senat negociï en les pròximes setmanes una solució per als dreamers, els 800.000 immigrants indocumentats que van arribar als EAU quan eren petits.