Un palestí amb problemes mentals mata una jove britànica a Jerusalem

L'agressió a l'estudiant ha tingut lloc en un tramvia i l'atacant ha sigut detingut

-FOTODELDIA- I7 JERUSALÉN (ISRAEL), 13/04/2017.- Un judío ultra-ortodoxo se cubre la cabeza durante la la Bendición Sacerdotal con motivo de la celebración de la Pascua judía junto al Muro de las Lamentaciones en Jerusalén, Israel, hoy, 13 de abril de 2017. EFE/ABIR SULTAN

-FOTODELDIA- I7 JERUSALÉN (ISRAEL), 13/04/2017.- Un judío ultra-ortodoxo se cubre la cabeza durante la la Bendición Sacerdotal con motivo de la celebración de la Pascua judía junto al Muro de las Lamentaciones en Jerusalén, Israel, hoy, 13 de abril de 2017. EFE/ABIR SULTAN / ABIR SULTAN (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ANA ALBA / JERUSALEM

Un palestí amb problemes mentals ha matat aquest divendres una jove britànica a l'interior d'un tramvia, davant la Ciutat Vella de Jerusalem, segons ha confirmat la policia israeliana.

La víctima, una estudiant britànica de 23 anys, segons va confirmar el servei de seguretat interna d'Israel, Shin Bet, ha sigut apunyalada diverses vegades al tronc per l'agressor, de 57 anys, i que acabava de sortir d'un hospital psiquiàtric.

L'home, identificat com Khamil Tamimi i que ha sigut arrestat al tramvia per un policia, és resident del barri de Ras al-Amud, a Jerusalem est, part palestina de la ciutat ocupada per Israel, segons la llei internacional.

Segons el Shin Bet, Tamimi va intentar suïcidar-se empassant-se una ganiveta d'afaitar mentre era a l'hospital, i l'any 2011 va ser arrestat per haver abusat presumptament de la seva filla.

DOS FERITS

Notícies relacionades

La víctima de l'apunyalament ha sigut traslladada pels serveis d'emergència de David Magen Adom (DMA, Estrella de David Roja) a l'Hospital Hadassah Mont Scopus de Jerusalem, on l'han declarat morta. Una altra dona, d'uns 30 anys i embarassada, ha resultat ferida quan el tramvia ha frenat en sec i un home de 50 anys ha patit ferides a l'intentar sortir del vagó.

L'incident s'ha produït quan el tramvia s'aproximava a la plaça del Tzahal, a tocar de la muralla de la Ciutat Vella, en plena celebració de la Setmana Santa, que aquest any coincideix amb les de totes les confessions cristianes, i també amb la Pasqua jueva, i Jerusalem és ple de pelegrins i turistes.