les conseqüències de l'incident

El passatger expulsat per la força d'un vol de United Airlines per 'overbooking' demandarà la companyia

L'home, un metge de 69 anys, va patir una contusió cerebral, un trencament nasal i la pèrdua de dues dents

Brutal expulsió d’un passatger de United Airlines per ’overbooking’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El passatger David Dao, expulsat de manera violenta diumenge passat d'un vol de United Airlines per 'overbooking', demandarà l'aerolínia a l'haver patit una contusió cerebral, trencament nasal i la pèrdua de dues dents en l'incident.

Així ho ha anunciat aquest dijous el seu advocat, Thomas Demetrio, en una roda de premsa a Chicago, que ha sigut retransmesa en directe per la cadena CNN, un indicador de la repercussió mediàtica del cas.

Dao va ser tret per la força del seu seient en un vol de United entre Chicago i Louisville (Kentucky) diumenge passat a la nit, després de negar-se a abandonar l'avió per fer lloc a personal de l'aerolínia, unes crues imatges gravades per altres passatgers i que han fet la volta al món gràcies a les xarxes socials.

El passatger, un metge de 69 anys, ha explicat que necessitava volar per atendre els seus pacients l'endemà, quan la companyia el va triar a l'atzar per abandonar l'aeronau, després de constatar que no hi havia passatgers voluntaris per viatjar en un altre vol a canvi d'una compensació. Els agents que el van treure de l'avió eren de la policia d'aviació de Chicago.

Una portaveu d'aquest departament, Karen Pride, ha confirmat dijous a mitjans locals que hi ha una investigació en marxa i tres agents en baixa administrativa perquè el que va passar està fora dels "procediments estàndards" d'actuació i el departament no tolerarà "aquesta classe d'accions".

Com a conseqüència de la violència usada per la policia d'aviació de Chicago, el passatger va patir una "contusió cerebral significativa", va perdre dues dents, té un trencament nasal i ferides als sins nasals, de manera que serà sotmès a cirurgia reconstructiva, ha explicat aquest dijous el seu advocat.

Notícies relacionades

L'equip legal de Dao ja ha fet una petició legal d'emergència a un tribunal d'aquest comtat perquè el jutge exigeixi a United que conservi els vídeos, les gravacions de veu de la cabina de comandament i altres proves rellevants.

El director executiu de United, Oscar Muñoz, va prometre aquest dimecres que no es tornaran a utilitzar policies per treure els passatgers dels avions en cas de sobrevenda de bitllets i va reiterar la seva "vergonya" per l'episodi de l'expulsió de Dao.