CURS 2017-2018

L'Ajuntament de Gavà complementa amb 60.000 euros els ajuts a beques de menjador

478 nens es beneficiaran de la beca que deriva del Departament d'Ensenyament i l'aportació del consistori

L'administració assumeix el 50% del cost de la beca d'alumnes que no disposen de progenitors adults amb DNI

Un menjador escolar.

Un menjador escolar.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta de Govern Local de Gavà ha aprovat recentment una línia de subvencions, per valor de 58.275 euros, per complementar els ajuts que reben els nens de Gavà a través del programa de beques de menjador del Departament d'Ensenyament de la Generalitat. 

Els 478 nens beneficiats es deriven dels ajuts del Departament, mitjançant el Consell Comarcal del Baix Llobregat, que ha atorgat un total de 613 beques a nens de Gavà, de les quals 152 són pel cost total del servei de menjador i 461 per la meitat de l'import. A aquesta xifra s'ha de sumar 17 nens més, que es beneficiaran de l'ajut a través del consistori, el qual assumeix el 50% del cost del menjador escolar d'aquests nens que no disposen de progenitors adults amb DNI, ja que el Consell Comarcal no pot accedir a les dades fiscals mitjançant passaport.

L'Ajuntament estableix un ajut del 30% per a l'alumnat de les escoles Joan Salamero i Jacme March respecte a la despesa que ha d'assumir la família (el 50% del cost de menjador). El percentatge dels ajuts per als nens de la resta de centres educatius de la ciutat se situa en el 16,8%.  

Ajuts a les famílies

Els 60.0000 euros que destina l'Ajuntament a complementar les beques de menjador del Consell Comarcal s'emmarquen en els ajuts que atorga a les famílies per a l'educació dels fills dins i fora de les aules, que tenen una dotació total de 281.000 euros.

Aquest curs, l'Ajuntament ha creat la beca per a sortides curriculars, que té com a objectiu que tots els nens, amb independència de la situació socioeconòmica familiar, puguin disfrutar de les sortides que fa el centre dins del seu currículum educatiu, perquè es puguin beneficiar del valor pedagògic que tenen per si mateixes i pels seus continguts educatius. La beca té una dotació econòmica de 20.000 euros, i se subvenciona fins a un màxim de 80 euros per nen de P3 a l'ESO que estigui empadronat a Gavà i matriculat en un centre escolar de la ciutat sufragat amb fons públics.

Notícies relacionades

L'Ajuntament també subvenciona a través d'ajuts directes a les famílies l'adquisició de llibres de text (80.000 euros), les activitats extraescolars (55.000) i les despeses de menjador per a l'alumnat de secundària en col·laboració amb Creu Roja (30.000 euros). Finalment hi ha línies d'ajuts a escoles i AMPA per a la socialització i reutilització de llibres, amb uns imports de 30.000 i 6.000 euros respectivament.

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA