Gavà adaptarà els contenidors per a persones amb mobilitat reduïda

Una modificació de crèdit per valor d'1,9 milions d'euros farà possible la millora del sistema de recollida selectiva

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou sistema de recollida de residus de Gavà ja funciona. El Ple Municipal de l'Ajuntament de la ciutat catalana ha aprovat recentment una modificació de crèdit per valor d'1,9 milions d'euros que es destinarà a la millora del sistema de recollida selectiva.

Concretament, el projecte preveu que en una primera fase se substitueixin els contenidors per "models més actualitzats, funcionals i adaptats a les persones amb mobilitat reduïda", i que es "renovi la flota de vehicles municipals dels serveis de manteniment de la ciutat amb l'objectiu de tenir una flota més eficient", segons explica el consistori del Baix Llobregat.

En una segona fase, durant el 2019, es canviaran els contenidors de la fracció orgànica i s'afegiran els contenidors necessaris amb la finalitat que totes les àrees disposin de les cinc fraccions -orgànic, paper, cartró, envasos i vidre- de residus.

"Millora significativa"

Actualment, Gavà és el dinovè dels 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en l'àmbit de la recollida selectiva, amb un percentatge de reciclatge del 34,55%. Tot i que es tracta d'una xifra superior a la mitjana, l'Ajuntament ha fixat l'objectiu de "millorar-la significativament" i situar la ciutat en el grup capdavanter de les ciutats metropolitanes.

Des de l'Ajuntament s'ha adquirit el compromís de millorar notablement les taxes de reciclatge "amb la finalitat de fer de Gavà una ciutat més sostenible".

Substitució de vehicles amb 15 anys

Notícies relacionades

Els criteris d'aquest procés de renovació són els de dur a terme la substitució progressiva els vehicles amb més de 15 anys d'antiguitat per models 100% elèctrics o impulsats amb gas natural en aquells casos on l'alternativa elèctrica no cobreix encara els requeriments del servei.

Més notícies de Gavà