recomanacions d'agències de viatges i buscadors

Consells per a unes vacances rodones

Zagreb, Gotland i Galícia ocupen les primeres posicions en un rànquing de destins europeus per a aquest estiu

Els experts recomanen facturar les maletes 'on line' per evitar sobrecostos inesperats a la zona d'embarcament

zentauroepp34780742 benidorm   alicante  21 7 2016  verano  turismo benidorm   p170714180942

zentauroepp34780742 benidorm alicante 21 7 2016 verano turismo benidorm p170714180942 / MIGUEL LORENZO

3
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / BARCELONA

Avui comença l’Operació Sortida per a uns quants afortunats. La resta encara haurà d’esperar uns dies per disfrutar de les merescudes vacances. Qui més qui menys ja sap on passarà uns dies de descans, de festa o d’aventura; tot s’hi val per desconnectar de la rutina. Per als que encara no s’han decidit i estan buscant alguna cosa diferent, els usuaris i editors de Lonely Planet han presentat una llista amb els destins europeus més recomanables, fugint dels destins més obvis i populars.

La ciutat de Zagreb ocupa la primera posició en aquesta llista auspiciada per la coneguda empresa de continguts sobre viatges. La segueix de prop una illa sueca relativament desconeguda fins fa molt poc com Gotland, que té com a principal atractiu el seu encant medieval. En tercera posició es cola Galícia, «que comença a ser un dels més ben valorats pels viatgers internacionals pels seus paisatges, la seva riquesa patrimonial i la seva excel·lent gastronomia», segons detallen els responsables del rànquing.

FACTURACIÓ ‘ON LINE’ / Una vegada decidit el destí, convé tenir en compte els consells de les principals agències de viatges i buscadors. Així, s’aconsella facturar l’equipatge a la web de la línia aèria ja que comporta costos fins a un 70% més baixos que si es fa a l’aeroport. Val la pena recordar que si la mida de la maleta que es vol pujar a l’avió com a equipatge de mà és més gran que la permesa, es considerarà equipatge facturable i se sol·licitarà pagar un càrrec extra l’import del qual depèn de cada companyia. Les mides i els pesos màxims depenen de la companyia. Air France i Air Europa són les més restrictives segons Liligo, un metabuscador de viatges creat el 2006.

Portar posades les peces de roba que pesen més per restar pes a l’equipatge i no aproximar-se al límit del pes màxim en l’anada per deixar espai per portar souvenirs o compres fetes en el destí són alguns dels consells extres oferts per Liligo.

Ja no hi ha excuses per no viatjar, tampoc la falta d’acompanyant. De fet, el segment del turisme en solitari és una veta de mercat que marca tendència. «Es tendeix a pensar que els viatges individuals són una alternativa vàlida únicament per a solters que busquen parella, però aquesta creença no és real: hi ha moltes altres opcions», explica Santiago Rey, fundador d’Yporquénosolo, una agència de viatges fundada el 2003. El perfil del seu client és molt heterogeni: «Hi ha persones les vacances de les quals no coincideixen amb les de la seva parella, matrimonis amb fills a qui no els és possible viatjar al mateix temps, dones o homes casats que no comparteixen els mateixos gustos amb la seva parella o fins i tot viatgers que consideren que fer activitats d’oci sense la seva parella sentimental enriqueix la relació».

Notícies relacionades

PER EVITAR IMPREVISTOS / Encara que sempre hi haurà aventurers, la gran majoria dels viatgers prefereixen deixar-ho tot lligat abans de sortir cap al seu destí. Les reserves cada vegada es fan amb més antelació, segons les dades dels principals operadors. Això sí, els més previsors i previnguts poca cosa poden fer davant imprevistos com posar-se malalts just quan comencen les anhelades vacances, possiblement el pitjor dels malsons de l’estiu. Per minimitzar les possibilitats de caure malalt en tan mal moment, el buscador de vols i hotels JetCost ha recopilat una sèrie de consells. El primer i més important, en cas de viatjar a països considerats exòtics com l’Índia o Cambodja, assegurar-se que un té totes les vacunes corresponents. 

Protegir-se dels mosquits és fonamental ja que, segons el país, les picades d’aquests molestos insectes «poden comportar greus malalties com la febre groga o el dengue», sub­ratlla la companyia, que també recomana hidratar-se correctament i vigilar l’aigua que s’ingereix. Es tracta de disfrutar al màxim de les vacances, no de quedar-se a l’habitació de l’hotel per caure malalt.