PISPES VIGILANT

¿Saps com evitar que robin a casa teva durant les vacances?

Et proposem algunes mesures preventives per evitar furts a la teva vivenda

La domòtica dona moltes opcions per garantir la seguretat de les cases durant les vacances. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Ja som a l'estiu i, per tant, en plena època de vacances. Moltes persones aprofiten els dies de descans laboral per fer viatges o desplaçaments més o menys llargs. I probablement a la majoria els preocupa què pot passar quan tanquen els seus domicilis i deixen la casa sola a mercè dels lladres.

Tenint en compte que és a l'estiu quan es produeix el nombre més alt de robatoris de l'any, ¿què podem fer per mantenir segura la nostra vivenda? Qualsevol mesura és poca perquè al tornar de vacances ho trobem tot tal com ho hem deixat. Aquí et proposem algunes mesures que pots prendre.

- Deixa les claus a un veí perquè ens regui les plantes o faci una ullada de tant en tant a la casa.

- Diposita les claus de casa a la comissaria, com fan a la localitat madrilenya de Rivas Vaciamadrid, perquè els agents intervinguin amb més rapidesa en el cas que hi hagi un robatori o alguna incidència. Des de comissaria avisen una patrulla, que porta les claus i obre la porta del domicili en qualsevol moment.

Notícies relacionades

- Instal·la una càmera a l'entrada de la vivenda que reconeix les persones o els animals que hi accedeixen i que, en el cas de detectar-los com a estranys, envia un vídeo automàticament al propietari per advertir de la presència no desitjada.

- Col·loca un dispositiu amb el qual, des del mòbil, es podem apujar i abaixar les persianes o encendre i apagar els llums, de manera que els pispes es pensin que sempre hi ha algú a casa.