INTERFERÈNCIES

A Euskadi, amb Twitter, la coneix fins al Papa

Podran cantar-ho en la pròxima Semana Grande de Bilbao: «'Euskadi es tan pequeña que no se ve en el mapa, pero teniendo Twitter nos conoce hasta el Papa'»

ETB-1: Els espanyols són uns ’maketos’. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

Podran cantar-ho en la pròxima Semana Grande de Bilbao: «'Euskadi es tan pequeña que no se ve en el mapa, pero teniendo Twitter nos conoce hasta el Papa'». En la prehistòria d’internet, si a un grup d’ultres no els agradava 'La última tentación de Cristo' es concentraven a la porta del cine i llançaven proclames. D’aquí no passaven tot i que a vegades la cosa acabés a garrotades. Avui, Twitter ho ageganta tot. Especialment la mala hòstia. El que abans era una bronca de bar ara és agitació tremenda. Li donem crèdit i ho fem gran, encara que els que bramen sols siguin desenes. 

L’ona expansiva de la pedra llançada sobre el bassal arriba a tsunami. Un programa d’humor d’audiència escassa es converteix sense voler-ho –o sí– en ofensa antiespanyolista intolerable. El que s’ha dit sobre la paròdia de Soy euskaldun, ¿y tú? sense ni haver-la vist sona a guerracivilista, fa por. Més val riure-se’n i desconnectar. L’odi segueix fora. Esperant.