A 'LA SEXTA NOCHE'

Paquita: "¿Per què les dones han de tenir les pensions més baixes que els homes? Tinc 91 anys, però no soc 'gilipolles"

La pensionista, que es va jubilar en una metal·lúrgica fa 31 anys, es va portar l'ovació del públic i s'ha convertit en un fenomen a les xarxes

Alberto Garzón i Íñigo Errejón, entre altres, són alguns dels polítics que han aplaudit el seu discurs social a les xarxes

La pensionista Paquita parla de la desigualtat de les pensions entre homes i dones i es converteix en un fenomen després del seu pas per ’La Sexta Noche’. / periodico

2
Es llegeix en minuts

Des de dissabte passat, 14 de gener, a la nit Paquita Martín es va convertir en una de les dones més populars de la tele i les xarxes. La pensionista, de 91 anys, jubilada en fa 31 d'una empresa metal·lúrgica, va tenir l'oportunitat d'intervenir al programa 'La Sexta Noche', mentre l'economista José María O'Kean s'explicava sobre el 'problema de les pensions' a Espanya. Al programa també hi va assistir el diputat d'ERC Gabriel Rufián, però la verdadera sensació del programa va ser Paquita.

Andrea Ropero li va cedir el micro a la dona, que va protagonitzar una intervenció memorable: 

"Que algú pensi ¿per què la dona que ha treballat ha de tenir les pensions més baixes que els homes? No és que vulgui que als homes els retirin la pensió o els hi abaixin, el que vull és que l'apugin a les dones. I que pensin en les dones viudes que no han treballat per atendre els fills, els marits. Perquè abans quan et casaves te n'havies d'anar de l'empresa. Jo per això no em vaig casar fins als 49 anys, perquè no em donava la gana que a mi em prenguessin la feina perquè li donés la gana a un senyor que estava manant. I jo dic que aquestes dones que no han pogut treballar i que tenen la pensió de viudetat que és una, perdoneu-me la frase, una merda. I jo d'economia no hi entenc, però sí que hi entenc de l'economia de casa meva i sé com es viu a les cases".

MÉS FEINA PER ALS JOVES

Just quan semblava que l'economista O'Kean reprenia la seva explicació, Paquita va reprendre el seu discurs social: "El que han de fer és donar més feina als homes i les dones joves que estan en atur i que puguin treballar perquè les pensions puguin anar cap amunt".

Hi va haver ovació del públic, i Paquita ho va rematar amb aquesta guinda:

"¡En tinc 91 però no soc gilipolles!" 

Notícies relacionades

Les xarxes han respost a l'arenga de Paquita. Entre altres, el dirigent d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, així com els dirigents de Podem Pablo Iglesias, Íñigo Errejón o Irene Montero:

HOMENATGE A LES 'TRETZE ROSES'

Alguns tuiters han recordat altres moments 'combatius' de Paquita, com aquest sentit homenatge davant la tàpia de les 'Tretze Roses' a Madrid: