EL PARTIT DEL RCDE STADIUM

Exigència màxima per a un Espanyol en crisi

Els blanc-i-blaus reben l'Atlètic amb l'obligació de guanyar per allunyar-se de la zona de descens

zentauroepp40030920 barcelona   09 09 2017      deportes       quique sanchez fl170910000228

zentauroepp40030920 barcelona 09 09 2017 deportes quique sanchez fl170910000228

1
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

Com diu Quique Sánchez Flores, no està l'Espanyol en una «situació límit», però molt poc li falta. I el trosset que  el separa d'aquest context angoixant bé podria arribar aquest divendres si no soluciona amb victòria el duel davant el complicat Atlètic de Madrid, segon a la Lliga i que arriba a Cornellà-el Prat encadenant 20 partits sense perdre.

Davant aquesta exigència per una situació crítica, a l'equip blanc-i-blau no li queda cap altra solució que treure els tres punts com sigui. «No hem arribat als fantasmes de la temporada passada, però som conscients que hem de treballar l'arma psicològica més que la tècnica o la tàctica», va admetre Quique, convençut que el seu equip «pot canviar la dinàmica» que l'ha portat a acostar-se a la zona de descens.

El duel, a més, arriba després de dos cops consecutius (la derrota davant el Girona i l'empat davant el Las Palmas) i després que el propietari del club, Chen Yansheng, afirmés que l'objectiu segueix sent la Champions. Davant del que s'ha vist fins ara, amb moltíssim menys es conformaria l'afició, desitjosa de veure per fi una victòria convincent a casa, un anhel que en el partit d'aquest divendres es converteix en una obligació.

Balanç negatiu

Per al compromís davant els blanc-i-vermells, Sánchez Flores ha deixat fora de la llista de convocats dos habituals en l'onze titular com són Jurado i Víctor Sánchez. El preparador periquito espera un partit «molt físic i amb pocs espais» en què el seu equip haurà d'extremar les precaucions defensives perquè l'Atlètic sol treure partit de les poques ocasions de què disposa.

Notícies relacionades

A més, l'historial dels últims enfrontaments és clarament favorable als blanc-i-vermells: dels últims 11 duels entre tots dos, els atlètics n'han guanyat vuit i només han sucumbit en una ocasió, en la temporada 2013-14 (1-0).

La situació de Griezmann

L'Atlètic arriba, això sí, una mica remogut pel rumor que situa Griezzman al Barça la temporada que ve, cosa que ha portat el club a denunciar els blaugranes davant la FIFA. «A Griezmann el veig involucrat i compromès amb els seus companys. És un jugador fonamental per a nosaltres», va valorar Simeone.