Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Quan el 'Rusia es culpable' no cola

zentauroepp39504265 file photo  russian president vladimir putin speaks during a170730200838

zentauroepp39504265 file photo russian president vladimir putin speaks during a170730200838 / POOL New

Sembla que hem tornat enrere en el temps, quan als anys 40 del segle passat, marxava la División Azul franquista a lluitar contra el comunisme es clamava: "Rusia es culpable". Recentment han sortit noticies que col·loquen a aquell país novament al punt de mira (sempre quan els plans d'alguns sectors no resulten com voldrien, des del triomf del 'Brexit' a la Gran Bretanya fins al de Donald Trump, passant per l'ascens de l'anomenada 'extrema dreta' a Europa o dels governs d'esquerra radical com Veneçuela o Bolívia).

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els indicis no demostren cap prova concloent i, fins i tot, el govern espanyol ho ha desmentit. Ara bé, tot i que a aquests alçades de la vida tot és possible, resulta absurd que Rússia pugui recolzar a fets com l'independentisme català, en tenir Rússia els seus propis conflictes territorials com Txetxènia (de moment mig adormits). Per la qual cosa, ningú amb dos dits de front podria llençar pedres contra la seva pròpia teulada, i més en temes tan delicats com aquest. I és que també sovint es busquen culpables a fora per tapar la falta de capacitat, astúcia, audàcia, diplomàcia, mà esquerra i prou valentia per solucionar els problemes domèstics, argüint xarxes de mentides i falsedats contra d'altres països pel sol fet de no plegar-se a la voluntat capitalista occidental.

I, per una altra banda, es diu que es cull el que es sembra, perquè si el senyor Rajoy i satèl·lits a Espanya, Europa i els EEUU, han estat durant anys conspirant contra la sobirania nacional de Veneçuela, i des d'anys enrere els anteriors governs espanyols i occidentals en general han defensat fins a l'infinit la independència dels territoris de l'antiga URSS i Iugoslàvia, potser és normal que la intromissió en les sobiranies nacionals d'altres països acabi passant factura. I és que si el filòsof persa Zaratustra senyalava que no hem de desitjar per a l'altra gent allò que no desitgem per nosaltres. Jesucrist també senyalava el mateix (però en clau positiva) quan deia que tractéssim l'altra gent com voldríem que ens tractessin a nosaltres. Així és el Karma. Veurem.

Participacions delslectors

Mésdebats