CANVIS EN LA INDÚSTRIA

Volvo anuncia el trasllat de la producció de l'S90 a la Xina

La firma, propietat de la marca asiàtica Geely, ha dissenyat un pla industrial basat en la capacitat de les seves plantes de Daquing, Luqiao i Chendú

volvos90

volvos90

1
Es llegeix en minuts

El fabricant suec d'automòbils Volvo, propietat de la firma xinesa Geely, ha anunciat aquest dimecres el trasllat a la Xina de la producció del seu model alt de gamma S90

L'S90 es produirà exclusivament a la planta de Daqing (província de Heilongjiang, nord) i es deixarà de fabricar a Europa, ha indicat Volvo en un comunicat.

La companyia també ha indicat que la projectada sèrie 40 de vehicles compactes es produirà en una nova fàbrica actualment en construcció a Luqiao (província de Zhejiang, est).

Aquesta fàbrica, propietat de Geely però gestionada per Volvo, també produirà els vehicles de la marca LYNK, anunciada l'octubre passat per la firma xinesa, cosa que la companyia considera una demostració de les sinergies dins del grup.

A més, la sèrie 60 de mida mitjana es muntarà a la planta de Chendú (província de Sichuan, sud-oest). "Amb tres plantes i una línia de cotxes per a cada una, Volvo ha creat una estructura de producció eficient que assegura capacitat de creixement per al futur", ha assenyalat en el comunicat el president i conseller delegat de Volvo, Hakan Samuelsson.

Volvo ha fet aquest anunci al mateix temps que ha presentat una edició allargada i amb equipament especial de l'S90, anomenada Excellence, que serà exhibida per primera vegada al Saló de l'Automòbil de Cantón.

La companyia manté les seves fàbriques europees de Göteborg (Suècia) i Gant (Bèlgica), mentre que està construint una nova planta a Carolina del Sud (EUA) la producció de la qual es destinarà essencialment al mercat nord-americà.

Notícies relacionades

Volvo Cars és propietat de la xinesa Geely, que controla el 51% de les accions de la firma sueca després de comprar-la el 2010 a la multinacional nord-americana Ford.

La companyia sueca va anunciar la setmana passada un benefici net de 5.111 milions de corones (525 milions d'euros, 575 milions de dòlars) en els nou primers mesos de l'any, xifra que va triplicar el resultat obtingut en el mateix període del 2015.

Temes:

Cotxes Xina