EVOLUCIÓ DELS INDICADORS

L'IPC accelera el seu creixement fins al 0,7%, la taxa més alta des del 2013

Els preus mitjans es van incrementar com a conseqüència de l'augment dels costos energètics, davant la baixada del 2015

 

  / ICONNA / PERE DURAN

1
Es llegeix en minuts

L'índex de preus de consum (IPC) ha registrat una pujada interanual del 0,7% a l'octubre, cinc dècimes més que el mes anterior, fins a situar-se en xifres de l'agost del 2013, segons l'indicador avançat publicat avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La pujada de l'IPC a l'octubre ha sigut deguda a l'augment dels preus de l'electricitat i els carburants, davant la baixada que van experimentar el 2015. Si es confirma aquest xifra el 15 de novembre, l'IPC registraria la seva segona dada positiva de manera consecutiva, després que al setembre la variació fos del 0,2%.

Notícies relacionades

La pujada interanual de l'octubre contrasta amb el descens del mateix mes del 2015, quan l'IPC va baixar el 0,7%. Així mateix, els preus de consum van registrar una taxa mensual de l'1,1% respecte del setembre.

Per la seva part, la variació anual de l'indicador avançat de l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) -que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode a tots els països de la zona euro- s'ha situat en el 0,5%, cinc dècimes més que el mes anterior. La variació mensual de l'IPCH ha registrat a l'octubre una alça del 0,8%. 

Temes:

IPC