OPERACIÓ CORPORATIVA

Telefónica captarà fins a 1.500 milions amb la sortida a borsa de Telxius

Les accions començaran a cotitzar el 3 d'octubre a entre 12 i 15 euros per títol

 

  / REUTERS / SERGIO PÉREZ

2
Es llegeix en minuts

Telefónica preveu captar fins a 1.500 milions d’euros amb la sortida a borsa de la seva filial d’infraestructures de telecomunicacions, Telxius. El grup espera col·locar entre grans institucions d’inversió el 36,36% de la companyia amb un preu objectiu no vinculant d’entre 12 i 15 euros per acció, de manera que captarà entre 1.090 i 1.363 milions. Si hi ha excés de demanda i els bancs col·locadors exerceixen el seu dret de compra d’accions addicionals (green shoe), els fons obtinguts podrien assolir aquell màxim de 1.500 milions.

    L’empresa presidida per José María Álvarez Pallete va registrar ahir el fullet de l’operació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), del qual es desprèn que Telxius tindrà una valor borsari d’entre 3.000 i 3.750 milions i ha sigut valorada, incloent-hi el seu deute, entre 3.602 i 4.352 milions, una mica per sota del que esperaven els bancs d’inversió. La col·locació, que serà del tipus que en el mercat es coneix com a «accelerada», finalitzarà el 29 de setembre i està previst que la firma comenci a cotitzar el 3 d’octubre.

    

SOLUCIONS AL DEUTE / La sortida a borsa de la filial és una de les mesures amb què Telefónica pretén reduir el seu considerable deute (52.568 milions al juny), després que les autoritats de Competència de la Comissió Europea vetessin la venda de la seva filial britànica 02 a Hutchison, una operació que li hauria permès ingressar uns 12.000 milions d’euros. La companyia també ha apuntat que podria treure a borsa una part del seu negoci britànic o buscar-li un soci a finals d’aquest any o principis de l’any que ve. 

    La cartera d’actius de Telxius es compon del voltant de 16.000 torres de telecomunicacions sense fil mòbils situades a Espanya, Alemanya, el Brasil, el Perú i Xile, així com d’uns 65.000 quilòmetres de cable submarí de fibra òptica. La companyia va obtenir uns ingressos de 691 milions, una generació de caixa de 245 milions i un benefici de 94 milions el 2015, i compta amb un deute d’uns 600 milions.

    

Notícies relacionades

PAGAMENT DE DIVIDENDS / Telefónica ha explicat en el fullet que Telxius pagarà un dividend en efectiu d’uns 70 milions el 2017 a càrrec dels resultats del 2016. En els exercicis següents, l’empresa pretén abonar als seus accionistes un pagament equivalent a un mínim del 40% del flux de caixa recurrent generat en el curs precedent.

    «Per a nosaltres significa una oportunitat de posar en valor un actiu molt important dins del grup i creiem que té un atractiu molt important per a inversors per la rendibilitat que té al tenir un ús de dades com el que aquesta tenint lloc en l’actualitat», va explicar a principis d’aquest mes Álvarez Pallete. L’executiu també va admetre que l’operació «alleujarà la situació econòmica de Telefónica i ajudarà a reduir el seu endeutament».