La Fundació per a l'Atenció a les Persones Dependents consolida els seus serveis a Cornellà

Des de 2008, el programa supera les 6.000 comandes entregades a domicili a persones grans en situació de dependència

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

La Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents és una entitat fundada el 2005 per l'Ajuntament de Cornellà amb el Suport de la Diputació de Barcelona, Creu Roja i l'empresa de participació municipal TECSALSA.

Al llarg d'aquests anys s'ha consolidat com un element clau per impulsar projectes que han permès millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència. La Residència Teresa Duran (inaugurada el 2006) és l'epicentre de totes les activitats i seu d'atenció de tots els programes que la fundació desenvolupa. Actualment ofereix un total de 134 places residencials i 30 places de centre de dia, concertades amb la Generalitat de Catalunya.

ATENCIÓ DOMICILIÀRIA

Entre els serveis sociosanitaris oferts per la fundació destaquen: atenció domiciliària, el programa d'Ajudes Personals, el Servei d'atenció Cop de Calor o el projecte Fica't a l'aigua (per a nens amb necessitats especials). Actualment la fundació compta amb un equip de 140 professionals i 25 persones voluntàries.

El Servei d'Ajudes Personals supera, des de 2008, les 6.000 comandes lliurades a domicili a persones grans en situació de dependència. Aquest servei atén les persones grans amb problemes de mobilitat, facilitant l'entrega a domicili de les compres quotidianes.

PROGRAMA CORNELLÀ CUIDA

Aquest és un programa de suport a familiars de persones dependents mitjançant el qual s'organitzen xerrades informatives amb personal especialitzat perquè les persones tinguin informació i assessorament en diferents circumstàncies, tant d'assistència a la persona dependent com de suport emocional i psicològic. Les xerrades són gratuïtes i obertes a tothom. 

Notícies relacionades

Actualment, la fundació té oberts diferents projectes assistencials a qualsevol persona que “vulgui col·laborar i dedicar una petita part del seu temps a compartir amb les persones grans”. Les activitats es realitzen a la residència Teresa Duran i abarquen àrees com grups de lectura, passejades i jocs de taula.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Dependència