Mikel Landa: "No tornaré de segon al Tour"

El ciclista alabès mostra la seva total fidelitat a Froome però no descarta pujar al podi de París

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Mikel Landa va parlar amb la veu ferma i va donar a entendre, mentre atenia els periodistes espanyols en la segona jornada de descans del Tour, que accepta el rol de segon de l’equip Sky i que no trairà sota cap concepte Chris Froome, però que mai més tornarà a la ronda francesa si no és com a cap de files. Demà arriben els Alps.

Ja s’ha acabat ser recanvi o primer ajudant quan es pot ser cap de files el 2018. ¿Amb qui ho farà? Encara hi ha algun dubte. ¿Amb qui li agradaria fer-ho? Això sembla més clar: el conjunt Movistar. No obstant, l’explosió definitiva del corredor alabès de 27 anys en aquest Tour ha despertat també l’interès d’almenys un dels dos equips àrabs que aquest any han debutat en ciclisme (Bahrain i Emirats Àrabs) i els petrodòlars tenen molt de poder.

«El que tinc clar és que no torno de segon al Tour i, tot i que no m’atreveixo a dir que tinc un triomf a les cames, com a mínim sé que puc intentar guanyar a París». Li queden, per tant, sis etapes per acabar amb l’ofici d’ajudant. «No faré cap moviment aquesta última setmana que pugui perjudicar Froome perquè és un company i no un rival, però tant de bo que tots dos poguéssim ser al podi dels Camps Elisis».

«Em costa reprimir-me»

¿Com afrontarà els Alps (demà al Galibier i dijous a l’Izoard)? L’estratègia de l’Sky encara no està definida.  «Em costa reprimir-me però, tot i que sabem que Bardet és el més fort, no ens podem descuidar de ningú i menys de Contador, ja que cada dia està millor. Si ataca Alberto, per exemple, a mi em tocaria cobrirlo i altres haurien d’anar per nosaltres per contraatacar». Landa també va afirmar que l’any passat, quan va disputar el Tour com a gregari de Froome, encara que no en aquest estat de gràcia, el britànic es va mostrar «més superior». «Però amb dues contrarellotges va tenir més terreny per demostrar el seu poder».

Landa ja ha comunicat a l’Sky que no seguirà amb ells el 2018. No creu que aquesta situació hagi de provocar que l’equip britànic el freni aquesta setmana i el dediqui exclusivament a protegir Froome. «Sé que voldran que estigui content durant aquests dies que queden i a més a més per a l’Sky seria magnífic poder tenir dos ciclistes al podi de París».

Notícies relacionades

«Crec que més que segona opció soc una carta important per frenar els rivals i només s’hauria de canviar de plans si li passés res de dolent a Chris». A més a més, va admetre, amb la diferència que hi ha en aquests moments, anant cara a cara amb Froome, «ell sempre em guanyaria per la contrarellotge final de dissabte a Marsella»..

Va negar –cosa que s’intueix per les declaracions i fins i tot pels honors envers la premsa que l’Sky dona a Landa– que no hi ha mal ambient a l’equip i per tant no assumeix la famosa frase de Contador que va pronunciar el 2009 quan tenia el rival a casa, ni més ni menys que un Lance Armstrong que es va proposar tornar a guanyar el Tour (de fet no té cap victòria) en el seu retorn. «He corregut un parell de Tours, un a la carretera i un altre a l’hotel», va dir Contador. «Jo només en disputo un. Aquí no hi ha mals rotllos», paraula de Landa.