BÀSQUET

El Barça no pot amb el Fenerbahçe

L'equip d'Obradovic assalta el Palau en la segona jornada de l'Eurolliga i Doellman es lesiona (72-73)

amonge35996547 gra581  barcelona  21 10 2016   el base estadounidense del f161021230645

amonge35996547 gra581 barcelona 21 10 2016 el base estadounidense del f161021230645 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El camí per al Barça en aquest inici de temporada serà dur i costerut. Perjudicat per les importants baixes, mancat de temps i cohesió, l’equip de Bartzokas va caure davant el Fenerbahçe al Palau, en la segona jornada de l’Eurolliga (72-73)

L’equip d’Obradovic, actual subcampió europeu, va imposar la seva força superior i la seva punteria des del triple davant d’un rival que mai es va rendir, que va mostrar caràcter i va oferir moments vibrants, però al qual li falten peces importants (Navarro, Koponen i Lawal estan lesionats) i que, a més, no va poder comptar amb Doellman en l’últim quart, a causa d’un esquinç al turmell esquerre pendent d’avaluació mèdica. 

El partit es va iniciar a un ritme electritzant, amb els dos equips molt forts a nivell ofensiu, emparats en esplèndids percentatges. El Fenerbahçe va marcar el ritme amb un inspirat Antic primer i després amb Bogdanovic i Sloukas. Però el Barça va aconseguir tornar cada un dels cops gràcies a Tomic i també a Perperoglou. Molt gris en els primers compassos de la temporada, l’aler grec va recuperar la seva imatge més solvent. Tot i així, va ser el Fenerbahçe el que va portar la iniciativa des del primer moment fruit dels 8 triples de 13 intents que va anotar en el primer temps (36-40) .

MÉS RODAT

Sobrat de recursos, amb un bloc molt més rodat i una rotació constant que sempre va trobar alternatives ofensives, el conjunt d’Obradovic es va trobar molt còmode a camp obert. Però el Barça també va oferir sensacions positives durant molts minuts. En actitud, en concentració i, sobretot, en intensitat defensiva, que Bartzokas vol convertir en una de les senyes d’identitat. 

La reaparició de Pau Ribas, absent des de la Supercopa, i el pas endavant de Vezenkov, que sembla decidit a aprofitar l’oportunitat, van fer guanyar solidesa als blaugranes respecte als últims partits i reduir els ­alts i baixos que provoca el cansament. 

Amb Rice molt concentrat, amo de l’escena per moments, amb Perperoglou endollat, el Barça va trobar en la represa el camí per aguantar-li el pas al rival. L’equip de Bartzokas fins i tot va oferir moments de millora defensiva: no va concedir ni un sol triple en el tercer quart i va tancar millor els espais dins de la zona, amb moments esplèndids de Tomic. Però el Fenerbahçe també va saber adaptar-se a l’enduriment del partit i va trobar noves vies d’anotació amb les penetracions i el llançament exterior del seu explosiu base Bobby Dixon. Tot i així, el Barça va resistir fins al final i fins i tot va entrar en els últims 30 segons amb opcions de victòria, però el tir errat de Rice, ben defensat, va acabar amb les últimes esperances. 

Notícies relacionades

La primera derrota europea és el preludi dels dies de bogeria que se li acosten al Barça, especialment la setmana que ve, quan afrontarà una de les quatre jornades dobles d’Eu­rolliga, amb partit dimecres a Belgrad davant l’Estrella Roja i divendres a casa amb el Bamberg. 

HOMENATGE A BOVÉ

El partit va servir per homenatjar Toni Bové, que aquesta temporada ha deixat el bàsquet del Barça després de 34 anys, encara que seguirà lligat al club en la part docent dins del projecte FCB Universitas. Ningú va voler perdre’s l’homenatge al veterà fisioterapeuta. Van assistir a l’acte, entre altres, Gerard Figueras, secretari de l’Esport de la Generalitat; Jordi Bertomeu, president de l’Eurolliga, i Josep Maria Bartomeu. Al final de l’acte, Bové va deixar l’empremta de les seves mans en un motllo que passarà a formar part del Museu del club. 

FC Barcelona, 72 - Fenerbahçe, 73 

Fenerbahçe: Dixon (15),  Bogdanovic (12), Datome (2), Antic (6) Udoh (10) --cinc inicial-- Sloukas (15), Nunnally (2), Ugurlu (-) Vesely (4), Kalinic (7). 11 de 21 triples (Dixon, 4). 25 rebots, 6 d'ofensius. (Udoh, 8). 16 assistències (Sloukas, 4).Parcials: 19-21; 17-19; 15-13; 21-20