OPERACIÓ DELS MOSSOS

Enxampats uns falsos policies que robaven a turistes a Barcelona

Els detinguts tenen antecedents per fets similars a tot Europa

zentauroepp39357756 detingudes sis persones que es feien passar per policies per170719084535

zentauroepp39357756 detingudes sis persones que es feien passar per policies per170719084535

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han desarticulat un grup criminal que es dedicava a cometre furts i robatoris amb intimidació a turistes fent-se passar per policies. Els detinguts tenen nacionalitat romanesa i edats compreses entre els 34 i els 59 anys. La investigació va començar a principis d'aquest any, quan la policia catalana va conèixer la presència d'aquests delinqüents a Barcelona per diverses denúncies.

Els investigadors van constatar que eren membres d'un grup que s'havia establert a la capital catalana. Sempre utilitzaven el mateix mètode: es desplaçaven en vehicles de lloguer en grups de tres o quatre persones en diferents zones turístiques de la ciutat, principalment dels districtes de l'Eixample, Ciutat Vella, Sant Martí i les Corts. Una vegada havien seleccionat la víctima, s'hi acostaven i s'acreditaven com a policies amb una credencial o carnet policial falsos. Llavors buscaven qualsevol pretext per portar a terme una suposada identificació i registre. L'objectiu era aprofitar un moment de distracció i sostreure'ls diners o targetes de crèdit amb què posteriorment retiraven diners després d'obtenir el PIN.

ARRESTOS

Els lladres tenien diversos antecedents per fets similars a Catalunya i en diversos països d'Europa. Un d'ells acumula antecedents en 10 països: Alemanya, Dinamarca, Àustria, Finlàndia, Bèlgica, Romania, Itàlia, Holanda, la República Txeca i França.

El dia 11 de juliol es va establir un dispositiu que va permetre detenir els cinc membres del grup. Tres van ser detinguts a Terrassa quan es dirigien a Barcelona en un vehicle de lloguer per portar a terme nous robatoris. Hores més tard els agents van detenir -també a Barcelona- un altre integrant de la banda i la seva parella sentimental, que s'encarregava de la logística i el lloguer dels vehicles.

RODES DE RECONEIXEMENT

Els cinc detinguts van passar a disposició judicial el dia 13 de juliol. El mateix dia es van fer 11 rodes de reconeixement judicials, per poder fer-les algunes de les víctimes van venir voluntàriament des dels seus països d'origen: el Marroc, les Filipines i Ucraïna. En tots els casos els afectats van reconèixer els detinguts com els autors dels robatoris, el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tots ells.

Notícies relacionades

 

En el marc de la investigació ahir es va detenir un sisè membre del grup que passarà a disposició en el pròximes hores. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.