REFORÇOS PER A VALVERDE

Els fitxatges del Barça, molt a prop

El club se centra en Coutinho i Dembélé, taxats pel Liverpool i el Dortmund en més de cent milions

jdomenech39522055 munich germany august 01 the sun out the sun on sunda170808194109 / Andrew Powell

jdomenech39522055 munich  germany   august 01    the sun out  the sun on sunda170808194109
jdomenech39577248 dortmund  germany   august 05   ousmane dembele of dortmund 170808194045

/

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

El Barça redobla els esforços per tancar la plantilla. Després de la sensible pèrdua de Neymar, la setmana passada, s'ha convertit en un assumpte urgent la contractació del substitut del brasiler.

El club ha focalitzat els seus objectius en dos futbolistes: Philippe Coutinho, del Liverpool, i Ousmane Dembélé, del Borussia Dortmund. Encara segueix en els plans esportius la voluntat de fitxar un centrecampista organitzador, que era la prioritat abans que Neymar volés. Després d'observar la plantilla, Valverde vol un altre central.

Al Barça comença a urgir-li la remodelació del vestidor. Malgrat que els executius blaugrana s'han esforçat a recordar que el mercat està obert fins a l'1 de setembre i que hi ha temps de sobres, el club va tard. Tot Europa sap que té 222 milions per gastar-se i que busca davanters que juguin per l'esquerra o mitjapuntes.

Dembélé rep el premi al millor jugador jove de la Bundesliga 2016-17 abans de la Supercopa alemanya. / Ina Fassbender

El gran problema del Barça és que tot Europa sap que té 222 milions i que busca un extrem esquerre

Jugadors encarits

Coutinho i Dembélé responen al perfil traçat. Tots dos volen fitxar pel Barça i amb ells hi ha un principi d'acord. I tots dos, a més, tenen preus prohibitius.

Els seus clubs, coneixent els plans --i les necessitats blaugrane-- han encarit els preus fins a situar-los per sobre dels cent milions d'euros. Si el Barça no aconsegueix rebaixar les pretensions del Liverpool i el Dortmund, no tindrà prou diners per abordar tots els fitxatges que necessita.

Una delegació del club ha sortit aquest dimarts de Barcelona per tancar les negociacions amb els respectius clubs en un doble viatge a Alemanya i Anglaterra. El pressupost del Barça no dona per als dos jugadors tret que renunciï als altres dos (el central i el centrecampista) que necessita Valverde.

La rematada final

Òscar Grau, el director general, era un dels membres de la comitiva. L'acompanyaven l'executiu més expert (Raúl Sanllehí, el director de futbol) i Javier Bordas, directiva de l'àrea esportiva. La presència de Grau donava a entendre que les operacions estaven a punt de tancar-se. Mentrestant, un dels agents de Coutinho, era a Barcelona per ultimar els detalls del contracte.

L'agent de Coutinho va ser a Barcelona i una delegació blaugrana va viatjar per negociar amb els clubs

El futbolista brasiler va davant en les preferències tècniques per la seva capacitat per jugar d'extrem esquerre i d'interior. O sigui, de Neymar i d'Iniesta. Té 25 anys, va passar per la Lliga (va jugar a l'Espanyol el segon semestre de la Lliga 2011-12) i és un valor contrastat. El Liverpool el va taxar en 120 milions i el gran impediment, a banda del preu, és l'oposició de Jürgen Klopp a desprendre-se'n.

Imatge retrospectiva de Coutinho, en la seva etapa com a jugador de l'Espanyol en la temporada 2011-12. / ARXIU

Gest còmplice

Algunes informacions xifraven en 150 milions el cost de Dembélé. És el valor que li donava el Dortmund al jove davanter francès (20 anys) tot i fitxar-lo l'estiu passat del Rennes per 15 milions. Alemanya era un dels destins del grup negociador.

Dembélé ha esborrat del seu perfil de les xarxes socials que és jugador del Borussia Dortmund

Notícies relacionades

El treball amb el futbolista, que va renunciar al Barça l'any anterior perquè no volia ser suplent del trident, estava fet per endavant. També amb ell estan pactades les condicions del futur contracte. Dembélé ha fet un gest còmplice a l'esborrar del seu perfil de les xarxes socials (Instagram i Twitter) que és futbolista del Dortmund.

Igualment estan identificats els jugadors desitjats en les altres demarcacions: el central és Íñigo Martínez, per qui la Reial Societat demana els 32 milions de la clàusula de rescissió; l'interior és Jean Michael Seri, del Niça, amb un preu màxim que seria de 40 milions.