La Cremada del Dimoni aplegarà milers d'espectadors a Badalona aquest dimecres

El foc devorarà el "Dimoni aixeca murs" després d'un piromusical que omplirà de música i llums la platja dels Pescadors

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BADALONA

A les 10 de la nit d'aquest dimecres, 10 de maig, amb permís de la pluja, tindrà lloc a la platja dels Pescadors la Cremada del Dimoni, l'acte central de les Festes de Maig de Badalona.

La figura d'aquest any del 'Dimoni aixeca murs' és obra del badaloní Joan Gili Fornells i representa la imatge que veien els immigrants de tot el món quan arribaven a Nova York entre el 1892 i el 1954, i és una crítica a tots els murs i obstacles que es posen per impedir el pas dels refugiats.

Aquest any la 'Cremada' se salvarà de la polèmica després de la sorgida en les passades festes, on la figura cremada volia representar la cara de l'exalcalde Xavier García Albiol.

DANSA I PIROMUSICAL

Abans de la Cremada del Dimoni, la Nit de Sant Anastasi comença amb el ball a Plaça, el Seguici de la Ciutat, la Tanda de Lluïment, l'acte Sacramental i el Ball de l'Àliga. El foc que devorarà la figura del "Dimoni aixeca murs" anirà precedit d'un piromusical.

Els focs artificials d'aquest any il·luminaran el cel acompanyats de música, que retrà un homenatge als músics internacionals que han mort recentment i un final amb recordatori a les cançons més emblemàtiques dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

UN QUART DE SEGLE

Es commemorarà d'aquesta manera els 25 anys d'aquest esdeveniment, que va comptar amb una participació destacada de Badalona amb les competicions esportives de bàsquet i boxa, i la vila olímpica de Montigalà, que va acollir els periodistes.

Els milers de ciutadans i ciutadanes que se citaran a la Rambla per veure la Cremada del Dimoni i els actes previs també podran contribuir a l'espectacle amb l'encesa de bengales que es repartiran pels carrers que donen accés a la Rambla i que s'encendran a la vegada, amb un senyal per megafonia que precedirà la Cremada i el piromusical.

La festa popular de la Cremada del Dimoni és un dels actes més multitudinaris que reuneix a la Rambla milers de badalonins i badalonines.

Declarada d'interès turístic per la Generalitat de Catalunya des del 1991, suscita molta expectació.

BÀSQUET D'ELIT

Aquest any una de les personalitats destacades que veurà en directe l'espectacle de la Cremada del Dimoni és la jugadora de bàsquet professional Anna Cruz, que va estar a Badalona després de guanyar recentment l'Eurolliga amb l'equip rus del Dinamo de Kursk.

Notícies relacionades

La badalonina ha destacat a la WNBA, la lliga de bàsquet professional dels Estats Units, on també ha sigut campiona, i amb la selecció espanyola ha aconseguit la plata als Jocs Olímpics del Brasil i la plata i el bronze a diversos europeus i mundials.

Més notícies de Badalona

Temes:

Festes