Vídeo

‘Years and Years’, la sèrie de la BBC britànica que va vaticinar la data de la mort d’Isabel II

La ficció va predir la mort de la monarca el 2022 en el primer episodi de l’exitosa ficció

‘Years and Years’, la sèrie de la BBC britànica que va vaticinar la data de la mort d’Isabel II

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

La mort de la reina Isabel II d’Anglaterra està generant una important onada de reaccions a les xarxes socials. Una de les més destacades és un vídeo de ‘Years and years’, una de les últimes exitoses sèries de la BBC britànica en la qual van predir que la monarca més longeva de la Gran Bretanya moria aquest any.

El moment en què la ficció britànica vaticina la tràgica perduda té lloc en el primer capítol. En l’el·lipsi que des del naixement de Lincoln, fill petit de Rosie Lyons, es pot veure com Muriel Deacon, àvia de la saga, es posa la mà al cor mentre veu la televisió i escolta com la gent crida «llarga vida al Rei» després de conèixer-se les dates d’unes noves eleccions generals: 2022.

‘Years and years’ és una minisèrie amb ecos de ciència-ficció que segueix les fortunes i desgràcies dels Lyons en un futur pròxim entre 2019 i 2034. En un aclaparador lapse de quinze anys, els quatre germans són testimonis (i en ocasions, víctimes directes) dels greus canvis polítics i socials que assolen el Regne Unit i tot Europa: l’auge dels populismes extrems i la xenofòbia, l’evolució humana lligada a les noves tecnologies digitals, la caiguda dels bancs, les crisis de refugiats, el poder de les ‘fake news’, els moviments antisistema i la debacle de la democràcia occidental tal com la coneixem.

El punt de partida de la sèrie és el començament de la popularitat d’una excèntrica política anomenada Vivienne Rook (Emma Thompson), que comença a convertir-se en una nova promesa dels britànics. Això coincideix amb un moment en què la família Lyons es reuneix per rebre el nou membre del clan que acaba d’arribar al món. Aquest és el futur que l’espera.

Notícies relacionades

Isabel II ha mort aquest dijous a l’edat de 96 anys, segons ha anunciat el palau de Buckingham. Isabel II es trobava sota supervisió mèdica al castell de Balmoral, Escòcia, després que els metges mostressin «preocupació» pel seu estat de salut, segons va explicar el palau en un comunicat difós dijous a les 12.30 hores. Tots els fills i nets de la reina es van desplaçar a Balmoral i la BBC va modificar des de primera hora de la tarda la seva programació i els presentadors ja van aparèixer en pantalla de rigorós dol abans que se sabés la notícia, un gest que feia suposar un ràpid desenllaç.

La mort d’Isabel II a Escòcia posa en marxa la batejada com operació Unicorn, que preveu una sèrie d’actes públics perquè els ciutadans d’aquesta nació puguin acomiadar-se de la sobirana. Després d’aquests fastos, el cos de la monarca serà traslladat a Londres, i després s’activarà l’operació London Bridge, segons la qual estan previstos 10 dies d’actes que s’acabaran amb el funeral d’Estat que tindrà lloc a l’abadia de Westminster.