D.E.P.

Mor Tomás Summers, descobridor de Pau Padilla i Chiquito de la Calzada

Així ho ha donat a conèixer l’Acadèmia de Televisió en un comunicat

Mor Tomás Summers, descobridor de Pau Padilla i Chiquito de la Calzada
1
Es llegeix en minuts
Alejandro Bermúdez

L’acadèmic, director, guionista i productor Tomás Summers ha mort durant el dissabte 23 d’abril als 76 anys a Sevilla, la seva ciutat natal. El membre fundador de l’Acadèmia de Televisió i de les Ciències i les Arts de l’Audiovisual ha mort per causes relacionades amb la covid-19.

Summers estava especialitzat en programes musicals, de varietats i humor quan va descobrir nombrosos humoristes de renom com Pau Padilla, Chiquito de la Calzada, Manu Sánchez o Santi Rodríguez. En el comunicat enviat als mitjans, l’Acadèmia s’afegeix al dolor i la tristesa per la pèrdua d’aquest professional mític i envia el suport i afecte als familiars, amics i companys del difunt.

La primera col·laboració a TVE va ser en els programes ‘Todo’ i ‘Fórmula todo’, escrivint i fent guions humorístics juntament amb Forges i el seu germà Guillermo Summers.

Notícies relacionades

El seu primer èxit va tenir lloc l’any 1989 amb el concurs ‘Saque bola’ de Canal Sur. Posteriorment, va continuar amb el format humorístic i d’acudits, moment en què va conèixer Chiquito de la Calzada l’any 1994. Ja el 2005, va començar la seva carrera com a presentador a ‘Hacemos el humor’, ‘Las cuatro estaciones’ o ‘Son risas y lágrimas’.

Un dels seus últims treballs va ser per a la cadena autonòmica Telemadrid. Summers va dirigir durant el Nadal passat el format ‘Sonríe, es Navidad’. A més, també era president de la productor Summers Producciones.