Sense canvis

Victòria judicial per a Antena 3: podrà continuar emetent el ‘Rosco’ de ‘Pasapalabra’

El Jutjat desestima la demanda de MC&F, que reclamava els drets de la prova final del concurs

Victòria judicial per a Antena 3: podrà continuar emetent el ‘Rosco’ de ‘Pasapalabra’
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

‘Pasapalabra’, que continua arrasant cada tarda amb quotes superiors al 20% d’audiència, continuarà emetent-se com fins ara a Antena 3. El Jutjat Mercantil número 8 de Barcelona ha desestimat la demanda presentada pel grup holandès MC&F, que reclamava a Atresmedia i la britànica ITV Studios la titularitat dels drets del popular ‘Rosco’, la icònica prova en la qual s’enfronten els dos concursants al final de cada entrega. 

El motiu d’aquesta decisió rau en el fet que MC&F no ha pogut acreditar l’autoria de l’esmentat joc televisiu, tal com es reflecteix en la sentència recollida per ‘El Confidencial’. Els documents de la demanda no provarien per si mateixos «l’originalitat de la prova», segons aquesta sentència. 

MC&F reclamava la titularitat dels drets de propietat intel·lectual de la prova i sol·licitava que es prohibís la seva emissió, així com la destrucció de les gravacions i una indemnització pels «danys i perjudicis causats per la infracció» dels drets i competència deslleial.

Notícies relacionades

Des d’Atresmedia apunten que aquest assumpte ja havia jutjat; en canvi, l’empresa holandesa no comparteix aquesta postura i afirma que ‘El Rosco’ li pertany. Malgrat que el grup espanyol n’ha sortit victoriós, la sentència no és ferma i contra aquesta sentència es pot interposar recurs d’apel·lació davant la secció 15 de l’Audiència Provincial de Barcelona.

‘Pasapalabra’ continua sent objecte de litigi després que el Suprem obligués Telecinco a deixar d’emetre el concurs l’octubre del 2019 després del seu conflicte amb ITV. Una situació que va aprofitar Antena 3, que va arribar a un acord amb la productora britànica per a l’emissió del programa a les tardes. 

Temes:

Pasapalabra