DEP

Mor l’actriu Alicia Hermida (‘Cuéntame’) amb 89 anys

La mítica Valentina de la sèrie de TVE ha mort a la residència on vivia

Mor l’actriu Alicia Hermida (‘Cuéntame’) amb 89 anys
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

L’actriu Alicia Hermida, coneguda pel gran públic per ser la mítica Valentina de ‘Cuéntame cómo pasó’, ha mort amb 89 anys.

L’actriu veterana ha mort durant el matí d’aquest dimecres 9 de febrer en una residència de gent gran de Villanueva de la Cañada (Madrid), segons ha informat a través de Twitter l’Entitat de gestió d’actors i ballarins (AISGE).

Notícies relacionades

Més enllà de la seva feina a la sèrie de TVE, Hermida és coneguda per ser una «mestra i pionera del teatre», tal com defineix l’associació que ha donat a conèixer la seva mort. Nascuda el 1932, va protagonitzar obres importants com ‘Plaza de Oriente’, ‘Medida por medida’, ‘El diario de Ana Frank’, ‘La viuda valenciana’, ‘El jardín de los cerezos’ o ‘La casa de Bernarda Alba’. El 1981, va recórrer Espanya amb el grup teatral La Barraca.

Va compaginar la trajectòria al teatre interpretant papers a la televisió com a Galería de esposas (1960), Mujeres solas (1960), Chicas en la ciudad (1961) y Estudio 1 (1960-1970). Va intervenir regularment a ‘Cuéntame’ des del 2001 fins al 2013, interpretant l’amiga entranyable d’Herminia (María Galiana). També va participar en la versió fallida de 'Las chicas de oro' de TVE i en un episodi de ‘Paquita Salas’.