Cas mediàtic

Comença el judici pels presumptes abusos sexuals a Carlota Prado a ‘Gran Hermano’

La Fiscalia demana dos anys i sis mesos de presó per a José María, acusat d’un delicte d’abús sexual

Comença el judici pels presumptes abusos sexuals a Carlota Prado a ‘Gran Hermano’
3
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

El dimarts 8 de febrer comença el judici pels presumptes abusos sexuals que va patir Carlota Prado dins de la casa de ‘Gran Hermano Revolution’, la 18a edició del popular ‘reality show’ que es va emetre Telecinco a finals del 2017. 

La Fiscalia demana dos anys i sis mesos de presó per a José María López Pérez, l’exconcursant acusat d’un delicte d’abusos sexuals pels fets que es van produir el 4 de novembre de matinada. També reclama una indemnització 6.000 euros pels danys morals que li va causar a la víctima, la mateixa quantitat que se sol·licita a la productora Zeppelin pels danys ocasionats a l’exhibir les imatges. 

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia recorda que l’objectiu del programa és la retransmissió durant 24 hores de la convivència dels participants conforme un reglament «de què es dedueix una relació de feina dels concursants amb la productora».

Afegeix que els fets van començar a les 20:00 hores del 3 de novembre del 2017, amb motiu d’una festa a la casa per a la qual el programa va subministrar els concursants «begudes alcohòliques». El fiscal explica que a la vivenda també es trobava Carlota Prado, amb qui l’acusat havia iniciat una relació sentimental uns cinquanta dies abans.

Relata que la jove, que a la festa havia ingerit pocs aliments, va beure almenys quatre «chupitos» de tequila, «per la qual cosa va arribar a un estat d’embriaguesa que es va anar accentuant i evidenciant a partir de la mitjanit».

Sobre dos quarts de dues de la matinada, tots dos es trobaven al dormitori que ocupaven. La Fiscalia afirma que José María «s’havia desprès dels pantalons, va ajudar l’altra concursant a descalçar-se i a introduir-se al llit que havien anat compartint, moment en què la jove conservava la totalitat de la seva vestimenta».

Afegeix que l’acusat «es va introduir al llit mentre la jove seguia en silenci i amb els ulls tancats fent moviments lents i pesats a causa del seu estat». Aprofitant-se d’aquesta circumstància i «tot i saber el seu estat de semiinconsciència», va començar a fer sota l’edredó «moviments de clar contingut sexual malgrat que ella va dir balbotejant feblement: no puc».

«A continuació l’acusat va estrènyer el seu cos contra el de la jove malgrat que ella fins en dues ocasions va aixecar la mà com volent dir-li que parés. Tot i que José María va demanar diverses vegades a la concursant que obrís els ulls «aquesta va seguir immòbil», diu la Fiscalia.

Quan l’acusat li va preguntar com es trobava «ella només va aconseguir respondre que s’apartés, moment en què ella es va girar i va quedar d’esquena a l’acusat», sempre segons el Ministeri Fiscal. La Fiscalia posa de manifest que José María va continuar fent tocaments i moviments de contingut netament sexual sota l’edredó, «desposseint la víctima de la seva vestimenta, alliberant-la parcialment de la roba interior i descordant-li el sostenidor malgrat que ella ja es trobava en estat d’inconsciència».

Notícies relacionades

Cap a tres quarts menys cinc de les dues de la matinada la jove es va destapar la cara i un braç «deixant veure el seu estat inert, cosa que va motivar la intervenció d’un dels membres del programa encarregat del visionament de la gravació, que fins aquell moment no estava en condicions de saber el que estava passant, ja que l’acusat havia utilitzat l’edredó per tapar-se ell i tapar la seva companya».

Les imatges gravades d’aquests fets van ser exhibides a la jove l’endemà al matí al confessionari del ‘reality show’, «quan es trobava sola i sense més companyia que la veu en off del conegut com a súper». Adverteix que això li va provocar un increment de l’estat de desassossec, trastorn i pertorbació d’ànim que els fets passats hores abans li havien produït.

Temes:

Gran hermano