A les 22.40 hores

‘Cuéntame cómo pasó’ aterra aquesta nit als anys 1993 i 1994 en la seva tornada a La 1 de TVE

Nacho Fresneda, Kiti Mánver i Rodrigo Sáenz de Heredia seran les principals incorporacions a la temporada 22 de la sèrie

‘Cuéntame cómo pasó’ aterra aquesta nit als anys 1993 i 1994 en la seva tornada a La 1 de TVE

RTVE

3
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La 1 de TVE estrena aquesta nit, a les 22.40 hores, la temporada 22 de ‘Cuéntame cómo pasó’, que tornarà a apostar per trames molt lligades a l’actualitat i ambientades els anys 1993 i 1994, després de viatjar al present marcat per la pandèmia en la seva anterior entrega.

En la nova temporada, Sagrillas, el poble natal dels Alcántara, guanya protagonisme. Torna la Paquita (Ana Arias), a més de Daniel Arias i María Bernardeau com els joves Antonio i Mercedes. Guanya també pes l’univers de la tercera generació. A través dels més joves, l’Oriol, el Santi i la seva cosina Diana, la filla adolescent del Miguel i la Paquita, la sèrie produïda per RTVE en col·laboració amb Ganga Producciones incorpora inquietuds dels adolescents de l’època.

Nacho Fresneda, Kiti Mánver i Rodrigo Sáenz de Heredia seran les principals incorporacions d’aquests nous capítols de la sèrie, que també comptarà amb el retorn d’Ana Arias, Nancho Novo i Daniel Arias... En total, més de 90 actors participen en la temporada, que inclou ‘cameos’ de Fernando Colomo i Ariel Rot.

Els Alcántara comencen temporada amb un horitzó il·lusionant: L’Antonio i la Mercedes tornen a viure junts, després de segellar el seu amor a Cuba. La Inés, feliç amb el Mike i rodant a les ordres de Fernando Colomo. El Toni, de flamant director de Relacions Informatives a la Moncloa, disfrutant d’una segona joventut. La María, a quart de Medicina i vivint amb el Jorge. I la Déborah, triomfant professionalment. No obstant, no tardaran a xocar amb la tumultuosa realitat dels 90 i a afrontar conflictes que posaran a prova la seva supervivència com a família.

Mentre la crisi assetja Viajes Milano, l’Antonio i els seus socis obren una línia 906, d’aquelles que tants titulars van deixar en l’època. A més, decideix invertir els seus estalvis a construir un nou edifici a Sagrillas per al celler, mentre inicia una relació comercial amb Euskadi a través de l’Onofre (Nancho Novo). La Mercedes, assessorada per Berto, apostarà per l’alta costura i atraurà l’atenció de personalitats com Rocío Jurado o Carmen Alborch. 

El matrimoni tindrà nova inquilina a casa: La Diana, la filla gran del Miguel i la Paquita, a qui acullen perquè pugui entrenar-se a Madrid amb l’equip nacional de gimnàstica. Podria ser la primera Alcántara olímpica, segons el seu entrenador, el Pruden (Rodrigo Sáenz de Heredia).

El 1993, amb l’atur desbocat i una profunda crisi econòmica, el Toni haurà de fer malabars des del seu càrrec a la Moncloa per protegir la imatge d’un govern que viu el seu pitjor moment amb la fuga de Luis Roldán. En la seva vida personal, la separació no li deixa ni un minut lliure i complica la relació amb el Santi, que torna d’estudiar al Regne Unit. 

La María i el Jorge viuen junts i coincideixen en el dia a dia de l’hospital on ella fa les pràctiques. Allà coneix l’exigent doctor Losada (Nacho Fresneda), amb fama d’os dur de rosegar, però que endevina el gran potencial de la benjamina Alcántara. 

Farta dels vaivens de la seva professió, la Inés descobreix una nova vocació, dirigir, i decideix gravar un documental. El seu fill Oriol torna a viure a casa i porta amb ell el Melero, un jove tan seductor com inquietant.

Notícies relacionades

L’Herminia haurà d’ajustar comptes amb el seu passat, que torna de forma intermitent en forma de flashback. Un moment important serà l’arribada de la Cecilia (Kiti Mánver). Després d’haver viscut dècades a Xile, torna per retrobar-se amb un passat que té molta relació amb el de la Mercedes i l’Herminia.

Les imatges d’arxiu de RTVE proporcionen el complement perfecte perquè l’actualitat es converteixi en un decorat més de la sèrie. Els Alcántara seran presents en programes com ‘¿Quién sabe dónde?’, en debats televisius i en esdeveniments en què el Toni, com a responsable de comunicació a la Moncloa, no pot deixar de participar. Estrelles de la televisió, com Raffaella Carrá, Gila, María Teresa Campos, i programes com a ‘Código uno’, ‘La primera pregunta’, ‘Pasa la vida’, ‘El orgullo del tercer mundo’ o ‘Valor y coraje’ remarquen moments dolços i amargs de les trames.