Tensió a TVE

Fortes, indignat per una acusació de Cuca Gamarra: «És el més indigne que m’han dit»

La política del PP va insinuar que el presentador de ‘La noche en 24 horas’ estava «blanquejant ETA»

Fortes, indignat per una acusació de Cuca Gamarra: «És el més indigne que m’han dit»
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Els espectadors de ‘La noche en 24 horas’ van ser testimonis aquest dimarts d’una de les entrevistes més tenses de la història del programa. Xabier Fortes va tenir una topada amb Cuca Gamarra, portaveu del PP al Congrés, després que aquesta insinués que estava blanquejant ETA durant l’entrevista. Una acusació que va indignar el presentador, que més endavant li va donar l’oportunitat de retractar-se. 

La conversa va començar a torçar-se quan Fortes va recordar que, quan José María Aznar era president del Govern, va afirmar que calia ser «generosos amb aquest món» si ETA deixava de matar. «¿Per què quan eren vostès al Govern calia explorar aquesta possibilitat i ser generós, quan encara existia ETA, i ara que no existeix el Govern no pot fer el mateix?», va plantejar. 

«El PP mai ha tingut Bildu com a soci preferent», va respondre Gamarra, afirmant que el seu partit no participarà «en aquest plantejament de blanquejar Bildu a les institucions». «Vostè està insinuant que quan el PP va tenir responsabilitats de govern a diferents institucions li va donar a Bildu el mateix protagonisme que té avui amb Pedro Sánchez», va afegir més endavant: «No l’hi consento, perquè no és cert». 

«Entenc que estiguin en una tasca d’emblanquiment», va afirmar la política popular, deixant perplex Fortes: «¿Qui són vostès? ¿A què es refereix? ¿Jo estic blanquejant ETA?». «Vostè està volent justificar el que està fent Pedro Sánchez dient que nosaltres vam fer el mateix. El PP no ha negociat ni ha governat amb el recolzament de Bildu», va respondre ella. 

Gamarra: «Potser m’he excedit»

Fortes va insistir en diverses ocasions per comprendre si havia entès bé l’acusació de la seva convidada: «Jo puc posar-la davant el mirall del que van fer vostès quan eren al Govern. Però vostè acaba de dir que jo estic blanquejant ETA». «Vostè em diu que estic blanquejant ETA per dir les dades», va remarcar el periodista de TVE, visiblement molest. 

Notícies relacionades

«Està clar que vostè pensa que estic blanquejant ETA, no hi entraré més. Simplement entengui que no em sembla de rebut», va concloure Fortes abans de passar a altres assumptes. No obstant, més endavant va reprendre aquest tema perquè Gamarra tingués l’oportunitat de retractar-se. 

«Porto en aquest ofici 33 anys. Vaig començar amb 22, en tinc 55 i m’han dit de tot. Aquesta afirmació que jo blanquejo ETA és el més indigne que m’han dit en directe o en diferit. Li dono l’oportunitat que reflexioni si vol», va dir davant una Gamarra que, finalment, va retirar les seves paraules: «Potser m’he excedit en aquesta afirmació». 

Temes:

TVE