YOTELE a la presentació

‘El silencio’ d’Aitor Gabilondo i una docusèrie sobre el cas Marta del Castillo, entre els nous projectes de Netflix

‘Amor de madre’, amb Quim Gutiérrez, Carmen Machi i Yolanda Ramos, destaca entre les estrenes cinematogràfiques de la plataforma

‘El silencio’ d’Aitor Gabilondo i una docusèrie sobre el cas Marta del Castillo, entre els nous projectes de Netflix

NETFLIX

4
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Netflix ha presentat aquest dimarts els nous projectes que arribaran al seu catàleg en un futur molt pròxim. A més de fer oficial el nou ‘dating’ de Luján Argüelles i la renovació d’‘Élite’ i ‘Valeria’, la plataforma ha anunciat fins a sis nous projectes originals espanyols en un esdeveniment presentat per Marta Fernández i en què YOTELE també ha estat present.

En l’apartat de la ficció, Netflix ha revelat que prepara ‘El silencio’, un ‘thriller’ creat per Aitor Gabilondo (’Patria’) i produït per la seva companyia Alea Media, i ‘Smiley’ (títol provisional), una comèdia adaptació de l’obra de teatre del mateix títol de Guillem Clua i produïda per Minoria Absoluta (‘Polònia’).

Quant a continguts de no-ficció, a més d’‘¿A quién le gusta mi follower?’, la plataforma d’entreteniment està a punt d’estrenar ‘¿Dónde está Marta?’ la docusèrie dirigida per Paula Cons que analitza un dels casos criminals més paradigmàtics i insòlits del nostre país, dotze anys després de la desaparició de Marta del Castillo. Produïda per Cuarzo Producciones (‘La isla de las tentaciones’, ‘Viva la vida’, ‘¿Te lo vas a comer?’), aquest projecte veurà la llum el 5 de novembre.

Respecte a cine, Netflix va anunciar la producció d’’Infiesto’  (títol provisional), escrita i dirigida per Patxi Amezcua, protagonitzada per Isak Férriz i Iria del Río i produïda per Vaca Films, el rodatge de la qual comença avui, 28 d’octubre, a Gijón. Aquesta pel·lícula arrenca el primer dia de l’estat d’alarma, on dos inspectors són cridats a un petit poble miner de la muntanya asturiana on ha aparegut una noia que feia mesos que es donava per morta. Mentre el món s’enfonsa i les tragèdies personals colpegen a tot arreu, els detectius no tarden a adonar-se que el virus podria no ser l’única força fosca en acció. 

‘Nowhere’ (títol provisional), dirigida per Albert Pintó i protagonitzada per Anna Castillo, és un altre dels projectes cinematogràfics que ha posat en marxa Netflix al nostre país. La pel·lícula succeeix en un futur pròxim i tracta sobre la Nada, una noia embarassada que s’escapa d’un país en guerra amagada en un contenidor a bord d’un vaixell de càrrega. A meitat de travessia, una violenta tempesta llança el contenidor al mar. Atrapada al taüt de metall, la Nada dona a llum la seva filla. Ara, debilitada pel part, a la deriva, sense menjar ni aigua, haurà de lluitar per sobreviure i salvar la nena.

Luis Tosar i Milena Smit protagonitzaran ‘Hasta el cielo’ i ‘La chica de la nieve’

Durant la presentació, Netflix també ha revelat nova informació sobre altres projectes que es troben en plena producció. Per exemple, ha fet públic l’elenc actoral d’‘Hasta el cielo’, l’adaptació de la pel·lícula de Daniel Calparsoro. Aquesta nova sèrie continuarà la història d’una banda de lladres que va aconseguir posar en perill el cos de Policia de Madrid. Com en el llargmetratge, la direcció anirà a càrrec de Daniel Calparsoro i Jorge Guerricaechevarría firmarà el guió d’aquesta nova ficció, que està protagonitzada per Luis Tosar, Asia Ortega, Álvaro Rico, Alana Porra, Patricia Vico, Ayax Pedrosa, Dollar Selmouni, Richard Holmes i Carmen Sánchez

En el cas de ‘Feria: la luz más oscura’, la seva estrena es produirà el gener del 2022. El ‘thriller' creat per Agustín Martínez i Carlos Montero, i dirigit per Jorge Dorado i Carles Torrens, està protagonitzat per Carla Campra, Ana Tomeno, Isak Férriz, Marta Nieto, Ángela Cremonte, Patricia López i Ernest Villegas, entre d’altres.

D’altra banda, també ha donat més detalls de ‘La chica de nieve’, l’adaptació de la novel·la homònima de Javier Castillo, que traslladarà l’acció de les seves trames de Nova York a Màlaga, durant la cavalcada de Reis. Milena Smit (‘Madres paralelas’, ‘Alma’) serà l’encarregada de donar vida a la periodista que investiga la desaparició d’una nena. 

Notícies relacionades

A més, Netflix també ha fet públic la sinopsi i el repartiment d’‘A ciegas’ (títol provisional). Dels productors del fenomen internacional del mateix nom, arriba ara una extensió de l’univers que va esglaiar el públic el 2018. Una misteriosa força ha delmat la població mundial empenyent a treure’s la vida a tot aquell que la miri. Ara, el Sebastián i la seva filla Anna han d’emprendre el seu propi camí cap a la supervivència travessant els carrers deserts de Barcelona. Però mentre forgen fràgils aliances amb altres supervivents i busquen refugi, va augmentant una amenaça més sinistra que els éssers invisibles. El rodatge d’aquesta ambiciosa producció, dirigida per Àlex i David Pastor, començarà en les pròximes setmanes a Barcelona i estarà protagonitzada per Mario Casas, Georgina Campbell, Diego Calva, Alejandra Howard, Naila Schuberth, Patrick Criado, Celia Freijeiro, amb Lola Dueñas, Gonzalo de Castro, Michelle Jenner i Leonardo Sbaraglia.

A més, Netflix també ha revelat el repartiment i la sipnosi d’‘A ciegas’ (títol provisional). Dels productors del fenomen internacional 

Temes:

Netflix