20 anys d’‘OT’

Així va acabar el 20è aniversari d’‘OT’: concert especial i missatges d’agraïment

Així va acabar el 20è aniversari d’‘OT’: concert especial i missatges d’agraïment

Operación Triunfo

1
Es llegeix en minuts
Alejandro Bermúdez

La celebració del 20è aniversari d’‘Operación Triunfo’, va acabar dissabte a la tarda amb un concert especial al qual van acudir alguns concursants del format, membres del jurat i part del professorat de l’acadèmia. A més d’homenatjar els difunts Àlex Casademunt i Leticia Pérez, també va servir com a punt de trobada per a cantants com Bisbal, Chenoa o Rosa López, que van poder fer acte de presència per videotrucada.

No obstant, el final de festa va anar a càrrec dels concursants de diverses edicions, que van oferir un concert amb algunes de les cançons més mítiques del programa. Noemí Galera va ser l’encarregada d’aquesta part de la retransmissió, en la qual també va tenir presència Manu Guix amb el seu piano i Àngel Llàcer amb els seus acudits.

Tot i que aquest esdeveniment de 24 hores de durada ha servit per rememorar algunes polèmiques, el bon rotllo ha sigut la tònica predominant. De fet, la mateixa Noemí va aprofitar per reconciliar-se amb Idaira Fernández (OT 2006): «Tenim una conversa pendent, ho saps», una proposta que va ser acceptada per la ‘triunfita’ de bon grat: «Invitació acceptada».

Notícies relacionades

També va aprofitar Sandra Criado (OT 2008) la seva presència per parlar de Virginia Maestro: «És molt fàcil criticar. Érem nosaltres mateixos, tant ella com nosaltres, i per això el programa va sortir com va sortir, tenint una audiència molt bona», va comentar davant l’absència de la seva companya d’edició, que no va poder acudir a l’esdeveniment. En canvi, Mario Álvarez, guanyador d’‘OT 2009’, va rememorar la seva edició amb carinyo: «Veníem d’una edició que potser va saber enganxar la gent pel morbo, i amb nosaltres va ser al contrari, ens aveníem. L’ambient va fer que l’experiència fos molt manejable».

El programa ha marcat tots els seus concursants d’una manera o una altra, una cosa que va voler destacar Carles Capdevila: «Estic convençut que a ningú li ha resultat indiferent el fet de passar pel programa». Mentre que per a uns ha sigut un gran trampolí professional, per a altres com Lorena Gómez, guanyadora d’‘OT 2006’ ha sigut més complicat: «Han sigut anys difícils, de tornar una altra vegada a la música, de trobar-se de nou amb una mateixa», si bé finalment va reconèixer que «li dec molt a ‘OT’.