Anàlisi

‘Los Serrano’, ‘El Internado’ o ‘Física o química’: la segona vida de les sèries a les plataformes

Sèries que van gaudir d’èxit a la televisió en obert segueixen d’actualitat gràcies a ser al catàleg de les plataformes

‘Los Serrano’, ‘El Internado’ o ‘Física o química’: la segona vida de les sèries a les plataformes
2
Es llegeix en minuts
Víctor Santos

Sense cap dubte, aquesta és l’era de la nostàlgia en la ficció, com així demostren la quantitat de ‘remakes’ i ‘reboots’ de sèries i pel·lícules recordades pel públic que s’estan produint. Però no només de noves versions viu la indústria. Les plataformes han aconseguit donar una segona vida a aquestes sèries que van arrasar al seu dia en obert i que estan sent redescoberts pels fans de sempre i per d’altres de nous.

‘Física o química’, ‘El Internado’, ‘Un paso adelante’ o ‘El barco’ són sèries que es poden veure a Atresplayer Premium, el canal de pagament d’Atresmedia que emmagatzema totes les sèries emeses per Antena 3. Però aquest quartet de ficcions que van arrasar entre els joves (l’última d’aquestes menys) es poden revisionar també a Amazon Prime Video, a l’espera que Netflix faci el mateix. La companyia va anunciar aquest estiu que aquestes sèries arribarien al seu catàleg, tot i que de moment és ‘UPA’ l’única que ha d’arribar, el pròxim 1 d’octubre.

També sèries mítiques de Telecinco com ‘Los Serrano’ o ‘7 vidas’ estan tenint certa popularitat en l’actualitat gràcies a ser a Prime Video. La dramèdia familiar i la sitcom per excel·lència d’Espanya van deixar d’emetre’s fa 13 i 15 anys, respectivament, però la companyia de streaming està aconseguint que es viralitzin fins i tot a TikTok, on hi ha públic que encara no havia nascut quan es van estrenar.

La febre dels retrobaments i ‘remakes’

Notícies relacionades

No s’ha de passar per alt que ‘El Internado’ va tornar aquest any amb un ‘reboot’ a Amazon Prime Video que, si bé té assegurada una segona temporada, no ha causat l’impacte de la seva predecessora. Però malgrat que el gran volum de produccions fa cada vegada més complicat que les sèries es popularitzin entre diversos públics, el cert és que cadenes com Atresmedia continuen veient un filó a fer ‘comebacks’ de ficcions d’abans.

El passat 2020 s’estrenava ‘Física o química: el reencuentro’, que comptava amb tan sols dos episodis. Aquest 2021 li ha tocat el torn a ‘Los protegidos’, que tornen amb quatre capítols, mentre que ‘Los Hombres de Paco’ ho han fet amb dues noves temporades senceres. No només es tracta de sèries de l’era dels 2000: a Amazon Prime Video ja es troba promocionant ‘Historias para no dormir’, el ‘remake’ de la mítica ficció de Chicho Ibáñez Serrador.

Temes:

Netflix