Respon

Pampliega esclata contra Irene Montero per les nenes afganeses: «El feminisme ha d’anar més enllà de Twitter»

El periodista va carregar contra la ministra per la sortida de nou joves de l’Afganistan

Pampliega esclata contra Irene Montero per les nenes afganeses: «El feminisme ha d’anar més enllà de Twitter»
1
Es llegeix en minuts
Franc Recio

Antonio Pampliega s’ha mostrat molt taxatiu amb Irene Montero. El periodista ha retret a la ministra no haver complert la seva paraula després que li assegurés en una conversa telefònica que faria tot el possible per treure de l’Afganistan l’equip de bàsquet paralímpic femení.

Des de principi de setmana, Pampliega ha intentat que totes les jugadores poguessin sortir del país asiàtic, fins al punt d’arribar a parlar per telèfon amb la de Podem. Això va fer que el comunicador esclatés al veure l’últim missatge en xarxes de Montero: «La violació dels drets de les dones afganeses és una realitat estructural que ara es veurà agreujada, i la comunitat internacional ha de reflexionar sobre els mecanismes més efectius per garantir plenament els drets humans», va afirmar a Twitter.

L’escriptor va voler ser molt taxatiu a les seves xarxes socials citant la política: «Vam parlar per telèfon dimarts. Em vas dir que movies els salconduits de les nenes del bàsquet. Després de l’atemptat no has sigut capaç d’escriure’m un WhatsApp per preguntar-me si estan totes bé. El feminisme ha d’anar més enllà de Twitter», va dir.

Notícies relacionades

Pampliega va parlar de l’intent frustrat de sortida de les esportistes: «No és acceptable que utilitzis les teves xarxes per parlar dels meus drets de les dones afganeses quan en privat demostres que tant t’és. Un WhatsApp o una trucada. ‘Antonio, ¿estan totes bé?’. Et vaig enviar les fotos perquè veiessis en quines condicions havien anat a l’aeroport». «Sé que no era a la teva mà allò del salconduit. No és això el que et retrec. M’emprenya veure que per aquí tots són lloes al feminisme i a les dones afganeses. ¡Collons, tenia 9 nenes en aquest puto aeroport! I t’han sigut totalment indiferents», va sentenciar evidenciant el seu enuig.

Abans de finalitzar el seu missatge va parlar de com es troben les joves, que finalment van poder sortir de l’Afganistan: «Totes estan fora de perill. Van marxar a casa mitja hora abans de l’atemptat», va explicar davant els seus seguidors a la xarxa social.